06. april 2020

Peer-linje tilbydes til borgere i hele landet

I forbindelse med COVID-19 har frivillige peers i København akut oprettet Peer-linjen, hvor mennesker med psykisk sygdom og pårørende kan tale med en peer.

Peer-linje til hele landet

Peer-linjen, som er oprettet af og drives af frivillige peers i København, er nu åben for henvendelser fra mennesker med psykisk sygdom og pårørende i hele landet.

Peers har personlige erfaringer med psykisk sygdom og med recovery. De peers, der kan træffes på Peer-linjen, er alle kommet sig fra psykisk sygdom og hjælper andre, blandt andet ud fra deres egne erfaringer med at komme sig. De arbejder til daglig som peers i socialpsykiatrien og i behandlingspsykiatrien og er nu frivillige på Peer-linjen.

På Peer-linjen er erfarne peers klar til samtaler alle ugens syv dage mellem kl. 12-18 og der er også en pårørendekonsulent med på holdet. Der kan bookes samtaler ved at skrive en kort besked til Peer-linjen via deres Facebook-side eller på mail til peerlinjen@gmail.com. I mailen/beskeden beskriver man ganske kort, hvad man som udgangspunkt gerne vil tale med en peer om (f.eks. angst, struktur, ensomhed, depression). 

Du kan læse mere i nedenstående brev:

  • PDF

    Peer-linjen – Brev til alle kommuner