Gå til hovedindhold
Nyhed
Kultur og fritid

Nu kan du tilmelde dig KL's Kultur- og Fritidskonference 2024 ”Fællesskaber i fremtidens kultur- og fritidsliv

Mød blandt andet Svend Brinkmann og Bugge Holm Hansen på konferencen, der løber af stablen 7.-8. maj 2024 i Esbjerg

26. jan. 2024

Indhold

    Vores fremtid er formet af de beslutninger, vi tager i dag. Det gælder også ift. kultur- og fritidslivet i kommunerne. Det er derfor vigtigt, at vores beslutninger ikke kun forholder sig til de udfordringer, vi står overfor lige nu. De skal også afspejle, hvordan fremtiden kan se ud, og i hvilken retning, vi ønsker at præge den. Men hvordan kommunerne og kultur- og fritidslivet bedst forberede sig på en fremtid, som formentlig ser radikalt anderledes ud end i dag? Hvordan kan vi sikre, at vi også fremover har givende og udviklende fællesskaber i kultur- og fritidslivet? På konferencen sætter vi fokus på disse udfordringer og scenarier og giver forskellige bud på, hvordan vi kan lægge sporene til fællesskaber i fremtidens kultur- og fritidsliv. 

    Kommunerne har et særligt ansvar for at prioritere området. Det er afgørende, at vi gør det med blik for fremtiden, og at vi også finder nye veje til at understøtte deltagelsen i fællesskaber i fremtidens kultur- og fritidsliv. Men vi kan ikke gøre det alene. Vi må samarbejde med stat, foreninger, institutioner, organisationer og fonde m.fl.

    På konferencen kan du derfor møde en række forskellige aktører og høre oplæg fra politikere, fagfolk, eksperter og praktikere, som professor i psykologi Svend Brinkmann, fremtidsforsker Bugge Holm Hansen, professor ved Statens Institut for Folkesundhed Anna Paldam Folker, Jens Øyås Møller fra Lokale og Anlægsfonden, kunstchef i Bikubenfonden Dina Vester Feilberg og mange flere.

    Du kan få syn for sagn via fire temasessioner om hhv. kunst og kultur som social udviklingsmotor på Bakkeskolen/Stengårdsvej, frivillighed og deltagelse i nye rammer på Maritimt Center, ungefællesskaber på Hovedbiblioteket i Esbjerg – samt en strategisk-politisk session om Esbjergs transformation fra industriby til kultur- og oplevelsesby.

    Derudover kan du netværke på tværs af kommuner og sektorer, ligesom der er mulighed for, at du kan udarbejde dit eget refleksions- og handlingspapir til brug for næste skridt i dit arbejde med fællesskaber i fremtidens kultur- og fritidsliv.