Gå til hovedindhold
Kultur og fritid
Nyhed

Hvilke værdier bør vi have med os på kultur- og fritidsområdet, når vi arbejder med teknologi, data og algoritmer?

Det debatterer vi på årets kultur- og fritidstræf d. 27. april sammen med Lisbeth Knudsen, Mikkel Flyverbom, Tine Sigel, John Meinert Jacobsen og Kim Christoffersen Dawartz.

17. mar. 2022
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Potentialer og udfordringer ved den digitale udvikling

  Kultur- og fritidsområdets traditionelle fællesskaber, rammer og praksis er udfordret af den hastige digitale udvikling, der kun bliver mere og mere omfattende på tværs af samfundet. Men udviklingen rummer også store potentialer.

  Med udgangspunkt i egne keynotes vil strategidirektør hos Altinget/Mandag Morgen Lisbeth Knudsen og professor i digital transformation ved CBS Mikkel Flyverbom i en samtale med forkvinde for Forbundet Kultur og Information Tine Sigel, direktør for AOF Danmark John Meinert Jacobsen og kultur-, fritids- og borgerservicechef ved Næstved Kommune Kim Christoffersen Dawartz drøfte digitaliseringens potentialer og udfordringer i kultur- og fritidslivet.

  Hvordan kan vi på kultur- og fritidsområdet bidrage til sammenhængskraft og demokrati i en samtid med en vidtgående digital udvikling? Hvilke værdier bør vi have med os, når vi arbejder med teknologi, data og algoritmer? Hvordan kan vi arbejde for, at digitaliseringen bidrager med tilgængelighed fremfor ensomhed? Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil forsøge at berøre i løbet af samtalen.

  Samtalen modereres af KL-direktør Laila Kildesgaard og suppleres med indspark fra publikum.

  Kultur- & Fritidstræf 2022

  KL's Kultur- og Fritidstræf samler chefer, ledere og fagmedarbejdere fra kommunernes kultur- og fritidsforvaltninger samt øvrige interessenter på området til debat, vidensdeling og inspiration om aktuelle tendenser og faglige problemstillinger på kultur- og fritidsområdet.  

  Årets træf afholdes d. 27. april på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved. 

  Demokrati og Digitalisering

  Overskriften for Kultur- og Fritidstræffet 2022 er "Demokrati og Digitalisering". I løbet af dagen vil vi med oplæg, samtale og temasessioner stille skarpt på den digitale udviklings potentialer og begrænsninger. Hvilken betydning har det for den enkelte borger, for lokalsamfundet og for den demokratiske sammenhængskraft generelt, at også kultur- og fritidsområdet gennemgår denne digitale transformation i disse år?

  Læs mere om keynote-speakers: 

  Professor, Mikkel Flyverbom, og strategidirektør på Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, sætter rammen på KL’s Kultur- og Fritidstræf 2022

  Fire sessioner om digitaliseringens betydning for kulturen til KL's Kultur- & Fritidstræf 2022

  Besøg på Holmegaard Værk i Næstved efter træffet

  I samarbejde med Næstved Kommune kan deltagerne efter træffet opleve Holmegaard Værk. Det tidligere Glasværk byder i dag på en fascinerende verden af kunsthåndværk, designtradition og industrihistorie. Efter rundvisning på værket serveres der en let anretning, der kan nydes i selskab med kollegaer fra hele landet.