Gå til hovedindhold
Kultur og fritid
Nyhed

Fire sessioner om digitaliseringens betydning for kulturen til KL's Kultur- & Fritidstræf 2022

Efter formiddagens rammesætning, bliver trådene efter frokost samlet i fire forskellige sessionsspor: Viden og data, den digitale kulturinstitution, digitalisering og folkeoplysning, kulturen som demokratisk byudvikler.

17. mar. 2022
Ældre end 12 mdr.

Indhold

  Fire forskellige temasessioner

  Under Kultur- og Fritidstræffets anden del kan deltagerne vælge mellem fire forskellige temasessioner, hvor der dykkes dybere ned i forskellige aspekter af digitaliseringen på kultur- og fritidsområdet. Sessionerne løber af to runder, og som deltager har man derfor mulighed for at tilmelde sig to af de følgende fire sessioner.

  1. Viden og data - udfordringer og potentialer

  Med oprettelsen af Kulturens Analyseinstitut får også kommunerne fremadrettet endnu bedre adgang til data og viden om kulturområdet. På sessionen stiller vi skarpt på hvordan data og viden kan benyttes i praksis? Hvilke muligheder og potentialer har digitaliseringen åbnet op for, men også hvilke udfordringer der følger i kølvandet? Og hvilken viden efterspørger kommunale beslutningstagere i forhold til kulturprioriteringer?

  2. Den digitale kulturinstitution

  I dag arbejder de fleste kulturinstitutioner med en digital tilgang. Men hvilken rolle har og skal de teknologiske muligheder have i institutionerne? Det dykker vi ned i på denne session, hvor vi belyser og drøfter muligheder og grænser for den digitale kulturinstitution.

  3. Digitalisering og folkeoplysning

  Her stiller vi skarpt på, hvordan digitaliseringen skaber nye muligheder for folkeoplysende aktiviteter og dermed også for foreninger og aftenskoler. Men også hvad det digitale betyder for vores forståelse af fællesskaber og det fysiske møde.

  4. Kulturen som demokratisk byudvikler

  I kølvandet på digitaliseringen er mange af vores fysiske mødesteder blevet udvandet. Det stiller nye krav til planlægningen af vores byrum og byområder, hvis de forsat skal fungere som samlende steder for vores lokalsamfund, og her kan kulturen måske noget helt specielt. Det undersøger vi nærmere på denne session.

  De sidste detaljer tager snart sin endelig form, og vi melder løbende ud om oplægsholderne på hver af de fire sessioner.

  Kultur- & Fritidstræf 2022

  KL's Kultur- og Fritidstræf samler chefer, ledere og fagmedarbejdere fra kommunernes kultur- og fritidsforvaltninger samt øvrige interessenter på området til debat, vidensdeling og inspiration om aktuelle tendenser og faglige problemstillinger på kultur- og fritidsområdet.  

  Årets træf afholdes d. 27. april på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved. 

  Demokrati og Digitalisering

  Overskriften for Kultur- og Fritidstræffet 2022 er "Demokrati og Digitalisering". I løbet af dagen vil vi med oplæg, samtale og temasessioner stille skarpt på den digitale udviklings potentialer og begrænsninger. Hvilken betydning har det for den enkelte borger, for lokalsamfundet og for den demokratiske sammenhængskraft generelt, at også kultur- og fritidsområdet gennemgår denne digitale transformation i disse år?

  Læs mere om keynote-speakers og samtalen:

  Professor, Mikkel Flyverbom, og strategidirektør på Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, sætter rammen på KL’s Kultur- og Fritidstræf 2022

  Hvilke værdier bør vi have med os på kultur- og fritidsområdet, når vi arbejder med teknologi, data og algoritmer? (kl.dk)

  Besøg på Holmegaard Værk i Næstved efter træffet

  I samarbejde med Næstved Kommune kan deltagerne efter træffet opleve Holmegaard Værk. Det tidligere Glasværk byder i dag på en fascinerende verden af kunsthåndværk, designtradition og industrihistorie. Efter rundvisning på værket serveres der en let anretning, der kan nydes i selskab med kollegaer fra hele landet.