15. august 2022

K-døgn: "Brug hinandens tid med omtanke"

Det lyder måske lettere sagt end gjort, men for Rie Helmer er det en af grundpillerne i forberedelserne, inden hun inviterer til et møde eller stiller sig op på en scene. For Rie handler det nemlig om at vide, hvad du vil give til modtageren, og hvordan du får budskabet klart og tydeligt igennem. Uanset om det er på mødet, på scenen eller via skærmen. Med over 20 års erfaring bagved og foran kameraet er Rie Helmer ekspert i at brænde igennem med budskabet.

Rie skal i en workshop på Kommunikationsdøgn 2022 styrke deltagernes evner til at brænde igennem, når de skal lede mødet, onlinemødet eller præsentere for både små og store publikummer.

Hvordan brænder vi igennem skærmen og gør mødet mere dynamisk?

Det gode møde starter altid ved forberedelsen. Mødelederen bør gøre sig grundige forberedelser inden mødet om det ønskede slutresultatet. Hvad er budskabet, og hvem er modtageren? Navnlig på skærmmøderne skal der være fokus på, hvordan vi vil involvere de andre deltagere, og hvordan der skabes interaktion. Og det skal tænkes ind helt fra starten. De små overvejelser vil påvirke, hvordan onlinemødet forløber, såsom: Er der dialog i chatfunktionen? Skal alle have ordet og hvordan styrer jeg talerrækken. Og så er det mødelederens fornemmeste opgave at hive deltagerne op ad stolen hvert 5-10 minut med et spørgsmål, så samtalen aldrig går død.

Er der forskel på, hvordan man forbereder sig til de forskellige typer af præsentationer?

Ja, der er nogle helt særlige overvejelser, du skal gøre dig, når du afholder et online- eller hybridmøde. En god tommelfingerregel er at dem, der er længst væk, skal du have tættest på som mødeleder.

Hvis det er et rent online møde, skal du som mødeleder kompensere for, at du ikke er i rum sammen med deltagerne. Du skal zoome ind og lytte og tænke på den helt naturlige barriere, der kommer, når du ikke er i lokale med dem. Det gør du ved at skrue op for alt andet end volumen. Mere smil. Mere brug af hænder i billedet. Og så skal du tale endnu tydeligere, end du plejer. Det gælder også deltagerne. Det skylder vi hinanden.

Hvad er dit bedste råd til én, der stå på scenen for første gang?

Mit bedste råd er netop det med at starte medforberedelsen. Du skal tænke over, hvad modtageren skal have med sig, når de forlader lokalet bagefter. Det tvinger dig til at blive klarere i spyttet. Og så er der endnu en fordel i at tænke over modtageren, fordi det er er svært at være selvoptaget, når du er optaget af andre. Dét som modtagerne skal opleve, er nemlig ikke dig, men dit budskab. Hav fokus på modtageren og dit budskab og skær alt andet fra.

Grundlæggende skal du lade være med at spilde folks tid, før du ved, hvad du vil dem.

Tilmeld dig K-døgn den 3. - 4 november i Aarhus her:

Arrangement

Konferencer og messer Kommunikationsdøgn 2022

×

Log ind