02. september 2021

Vincent Hendricks på Kommunikationsdøgnet

I mængden af sandfærdig information, misinformation, fingerede nyheder og bullshit skal tillid sikres i kommunen og blandt politikere. Det kræver individuel, institutionel og ideologisk mobilisering – og det skal kommunikeres. Sådan lyder det fra Vincent Hendricks, som gæster Kommunikationsdøgnet.

Den 25.-26. november bliver Kommunikationsdøgnet afholdt i København. Programmet byder på 11 forskellige faglige oplæg og 6 forskellige workshops.

Torsdag den 25. november skyder Vincent Hendricks konferencen i gang med et oplæg. Vincent Hendricks er dr.phil., ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet. Derudover er han grundlægger og leder af Center for Information og Boblestudier.

Information, opmærksomhed og tillid

Ifølge Vincent har vi aldrig i menneskehedens historie haft så meget information til rådighed som nu. Herved adskiller den digitaliserede tidsalder sig fra enhver anden tid i historien.

”Det betyder imidlertid ikke, at der er kommet mere tid og opmærksomhed til at konsumere denne information. Der er stadig kun 24 timer i døgnet, og man skal også elske, ned med skraldet og på arbejde”, lyder det fra Vincent.

”Information forbruger opmærksomhed, og derfor kan der spekuleres i, hvilken slags information mennesker er villige til at bruge deres sparsomme opmærksomhed på. Men hvad der er sandt, er ikke nødvendigvis viralt, og hvad der er viralt, er ikke nødvendigvis sandt.

I mængden af sandfærdig information, misinformation, fingerede nyheder og bullshit skal tillid sikres blandt alle involverede – også kommunen og politikerne. Det kræver individuel, institutionel og ideologisk mobilisering – og det skal kommunikeres,” lyder opfordringen fra Vincent Hendricks.

Find program og tilmeld dig Kommunikationsdøgnet

Arrangement

Konferencer og messer Kommunikationsdøgn 2021