16. september 2021

Kommunerne skal forberede sig på en fremtid med AI, IoT og VR/AR

Teknologier som Artificial Intelligence, Internet of Things og Virtual- samt Augmented Reality bliver grundstenene i fremtidens internet og digitale verden, siger Jonathan Komang-Sønderbek, som er oplægsholder på Kommunikationsdøgnet.

Den 25.-26. november bliver Kommunikationsdøgnet afholdt i København. Programmet byder på 11 forskellige faglige oplæg og 6 forskellige workshops.

En af workshopsene står Jonathan Komang-Sønderbek, Senior Business Developer hos Khora, for. Han vil give et indblik i Blurred Reality og gøre deltagerne klogere på, hvordan teknologierne allerede i dag bliver anvendt i kommuner i dag og ikke mindst, hvordan perspektiverne for fremtiden ser ud. Samtidig vil der være mulighed for at prøve nogle af teknologierne og få en dybere forståelse for de nye medier.

Vi har stillet ham tre spørgsmål.

Hvad er Blurred Reality?

"Blurred Reality er et udtryk for fremtidens kombination af teknologier som Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) og Virtual- samt Augmented Reality (VR/AR).

De tre teknologier bliver grundstenene i fremtidens internet og måden vi interagerer med den digitale verden på.

Vi spår en fremtid hvor alle har personlige assistenter (AI). Alle vores ting og gøremål vil blive tracket og overvåget (IoT) og vi vil ikke længere være afhængige af skærme til at få adgang til data og internettet, men derimod have det med os overalt (VR/AR)", siger Jonathan Komang-Sønderbek.

Hvordan ser fremtiden med Blurred Reality ud?

"Vi står overfor en fremtid hvor disse teknologier kommer til at løse en masse opgaver og udfordringer for os.

Der vil være ting, som vi ikke kan i dag, som vi godt kan om 5-10 år. Fx vil de fleste mennesker kunne foretage reparationer på deres egen bil ved at bruge AR-briller og en AI-assistent.

Grænsen mellem den digitale verden og den "virkelig" verden vil blive mere sløret – heraf "blurred reality", og digitale ting vil begynde at få lige så stor værdi som fysiske ting
Jonathan Komang-Sønderbek, Khora

Der vil også være kompetencer som ikke længere er lige så relevante, og vores sanser vil blive udvidet ved hjælp af disse teknologier.

Grænsen mellem den digitale verden og den "virkelig" verden vil blive mere sløret – heraf "blurred reality", og digitale ting vil begynde at få lige så stor værdi som fysiske ting", lyder det fra Jonathan Komang-Sønderbek.

Hvorfor er det relevant for kommunikatører i kommunerne?

"VR og AR er fremtidens medier der på sigt vil komme til at erstatte alle de skærm-baseret teknologier, vi anvender så meget i dag. Fx mobil, tablets og skærme.

Det er medier, som har potentialer inden for storytelling, undervisning og visualisering af koncepter og budskaber, der differentierer sig ift. de mere traditionelle medier – fx film, grafik og print", slutter Jonathan Komang-Sønderbek..

Arrangement

Konferencer og messer Kommunikationsdøgn 2021