26. oktober 2020

Varm op til KV21 med Ulrik Kjær

KV21 står for døren, og til Virtuel Kommunikationsdag d. 5. november giver professor og valgforsker, Ulrik Kjær, sit bud på, hvilket valgår vi har i vente.

KV21 bliver et velfærdsvalg, et skæbnevalg og et personvalg

Det er ikke til at vide, om kommunalvalget den 16. november 2021 bliver i coronaens tegn – må vi røre ved den samme blyant i stemmeboksen? Til gengæld tør professor og valgforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet godt spå om, hvilke tre temaer der kommer til at fylde, og det er velfærd, partier og personer.

Til Virtuel Kommunikationsdag d. 5. november varmer han op til valgåret med sine bedste bud på, hvad valgkampen bringer. Her kan du få en forsmag på analysen af de tre temaer:

Der bliver kamp om velfærdskronerne

”Det bliver et velfærdsvalg, fordi det ikke mindst er på de store kommunale velfærdsområder, daginstitutioner, skoler og ældrepleje, at kampen om kronerne foregår i øjeblikket. Det er her, der igen og igen skal foretages hårde prioriteringer. Og så er det områder, hvor politikken kommer rigtigt tæt på borgerne, og hvor dilemmaerne kan give gode diskussioner i valgkampen. Og så er der jo ”gode billeder” i enkelthistorier fra daginstitutioner, skoler og plejehjem.”

De små partiers skæbne skal afgøres

”Det bliver et skæbnevalg for en række af især de mindre partier, og derfor bliver der en interesse for det samlede resultat. Mon ikke der vil blive holdt lidt ekstra øje med Alternativet, Veganerpartiet, Fremad, Kristendemokraterne osv. de steder, hvor de stiller op. Og så er det vel netop også ved KV21, at kampen mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige kan komme til at stå ganske tydeligt.”

De kendte politikere trækker opmærksomheden

”Det bliver et personvalg forstået på den måde, at det ikke mindst bliver enkeltpersoner, der vil drive den landsdækkende interesse. Os, der ikke bor i Kolding, kommer nok til alligevel at høre en del om den kommune, hvis Villy Søvndal ender med at stå på stemmesedlen og føre valgkamp som borgmesterkandidat. Og mon ikke også at der kommer lidt flere historier om valgkampen i Gentofte, hvor Morten Løkkegaard er Venstres udfordrer af konservative Hans Toft, end den i Herlev, der er en af Socialdemokratiets forstadshøjborge.”

Arrangement

Møder og netværk Virtuel kommunikationsdag 2020