27. oktober 2020

Find formen og hold gode virtuelle møder

Det kan sagtens lade sig gøre at afholde gode møder – også virtuelt. Kimmie Tentschert fra KBH + giver sit bud på, hvad der skal til for, at man kan nå i mål med at afholde succesfulde virtuelle møder på den virtuelle kommunikationsdag d. 11. november.

Det er stadig nyt for mange at afholde virtuelle møder. De fleste har i foråret 2020 prøvet kræfter med at holde virtuelle møder på forskellige platforme som fx Skype eller Teams. Men hvad gør man, når man pludselig skal afholde virtuelle møder, der involvere andre, end ens nærmeste kollegaer. Vi har spurgt Kimmie Tentschert, projekt- og kommunikationsmedarbejder i KBH+ ind til, hvad der skal til for at skabe og afholde gode virtuelle møder.

Hvad er forskellen på det gode fysiske møde og det gode virtuelle møde?

Vi ved, hvordan vi skal agere og reagere i det fysiske, og her har vi opbygget en kultur omkring deltagelse og engagement. Den virtuelle form er stadig ny for os, så vi skal gerne have en ramme, der er tydelig og hjælper os med at skabe en ny og god virtuel kultur.  

Hvad skal man være opmærksom på ved forskellige virtuelle mødeformer?

Struktur, koncentrationsniveau, kommunikative signaler, og hvordan man understøtter det fysiske miljø virtuelt. Et eksempel på dette er de kommunikative signaler, der afkodes meget anderledes, da øjenkontakt, tone, mimik m.m. har en anden præmis i den virtuelle verden. Det vigtigste opmærksomhedspunkt er dermed, at man skal ligge flere ressourcer i sin forberedelse af de virtuelle møder for at sikre værdiskabelse.

Arrangement

Møder og netværk Virtuel kommunikationsdag 2020