Gå til hovedindhold
Nyhed
Klima
Teknik og miljø

Oplev miljøminister og biodiversitets på KL’s Klima & Miljø Topmøde 2024

Mere end 800 deltagere er nu tilmeldt KL's Klima & Miljø Topmøde 2024
Over 800 deltagere har allerede tilmeldt sig KL’s Klima & Miljø Topmøde 2024 med temaet ”Natur og klima i samspil”. Det vidner om en stærk fælles interesse for at udforske lokale løsninger, der fremmer både klima og natur.

06. mar. 2024

Indhold

  Hvad kan du opleve på KL’s Klima og Miljø Topmøde?

  I 2024 byder KL’s Klima & Miljø Topmøde velkommen under temaet: "Natur og klima i samspil", der henviser til, at vi står over for både en klimakrise og en natur- og biodiversitetskrise. Klimaforandringerne er tydelige for enhver i disse tider. Men hvad består natur- og biodiversitetskrisen egentlig i? Hvad er egentlig natur? og hvad er biodiversitet? Og hvordan kan vi danskere se og mærke, at vi har en natur- og biodiversitetskrise? 

  På topmødet lægger vi ud med, at få svar på netop disse spørgsmål fra biolog og professor Carsten Rahbek fra Københavns Universitet. 

  Topmødet, der afholdes i København den 11.-12. april, fokuserer på dilemmaer og muligheder, når kriserne skal løses. Programmets debatter, lægger desuden op til drøftelser af, hvordan løsningerne kan findes i et bredt samarbejde mellem kommuner, stat, erhvervsliv, og civilsamfund. 
  Denne snak vil vi bl.a. glæde os til at tage med Danmarks miljøminister Magnus Heunicke, der gæster topmødet torsdag formiddag.

  • Oplæg og debatter med Mette Walsted Vestergaard, som moderator
  • Udflugter i København med fokus på den grønne klimadagsorden 

  • Kåring af KL’s Klimapris 2024

  • Dilemmasessioner og fremtidsværksteder

  • Stande med virksomheder, der på forskelligvis arbejder med den grønne omstilling

  Vi har nu offentliggjort hvilke talere, du kan opleve på topmødet. Tjek programmet for at se, hvem de store navne er, og hvordan du kan engagere dig i de vigtige dialoger om natur og klima i samspil. For tilmelding og mere information, besøg den officielle hjemmeside.
  Tryk på dette link for at komme til hjemmesiden med programmet: Tryk her

  KL's Klima & Miljø Topmøde 2024 – Natur og klima i samspil

  Årets KL’s Klima & Miljø Topmøde i København den 11. – 12. april. Temaet er Natur og klima i samspil.

  Klimakrisen og biodiversitetskrisen oplever vi blandt andet om oversvømmelser, stigende temperaturer, iltsvind langs danske kyster og truede arter. Den presserende mangel på plads og ressourcer til at håndtere disse udfordringer er åbenlys. I 2024 vil KL’s Klima & Miljø Topmøde adressere de komplekse dilemmaer, udfordringer og muligheder, der opstår som følge af disse kriser. Konferencen vil undersøge kommunernes rolle og potentiale for at identificere lokale løsninger samt drøfte, hvordan klima og natur kan fremmes samtidig.

  KL’s Klima & Miljø Topmøde er KL’s store årlige politiske konference på klima-, teknik- og miljøområdet. KL’s Klima- og Miljøudvalg byder som værter for topmødet op til politisk dialog, debat og videndeling. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, kommunernes samarbejdspartnere og kommunale direktører og chefer på området.

   Læs mere om programmet og tilmeld dig her

  Kontakt

  Specialkonsulent

  Ulla Schärfe

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3286

  E-mail: ulsc@kl.dk