Gå til hovedindhold
Nyhed
Klima
Teknik og miljø

KL's Klimapris 2024: Dommerpanelet Offentliggjort

Kommunernes Landsforening (KL) har samlet et kompetent og stærkt dommerpanel til Kommunernes Klimapris 2024. Formålet med prisen er at hylde kommuner, der har gjort en særlig indsats for at reducere deres klimaaftryk, fremme bæredygtighed og beskytte vores fælles natur.

09. feb. 2024

Indhold

  KL's Klimapris 2024: Dommerpanelet Offentliggjort

  Kommunernes Landsforening (KL) har samlet et kompetent og stærkt dommerpanel til Kommunernes Klimapris 2024. Formålet med prisen er at hylde kommuner, der har gjort en særlig indsats for at reducere deres klimaaftryk, fremme bæredygtighed og beskytte vores fælles natur. 

  KL kan nu offentliggøre det dommerpanel, som skal finde vinderen af Klimaprisen 2024. Dommerne bidrager hver især med unikke kompetencer på klima- og miljøområdet. Dommerpanelet består af: Brian Vad Mathiesen, professor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet, Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Jakob Fritzbøger Christensen, medstifter og direktør i GRØN og medlem af Ungeklimarådet, Helga Grønnegaard, projektchef hos Urland. Med deres forskellige baggrunde og ekspertise, vil dommerne bringe en bred vifte af perspektiver til bordet, når det kommer til at evaluere kommunernes klimaindsatser.

  Brian Vad Mathiesen:  professor og ekspert i bæredygtig energiplanlægning, vil bidrage med sin omfattende viden om vedvarende energisystemer, som spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling

  Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, er kendt for sin dedikerede indsats for miljøbeskyttelse og bæredygtighed. Hendes erfaring og engagement i miljøsagen bringer stor ekspertise ind i dommerpanelet.

  Jacob Fritzbøger Christensen, en innovativ iværksætter inden for grøn teknologi, tilfører en praktisk og forretningsmæssig tilgang til panelet. Hans indsigt i anvendelsen af bæredygtige teknologier til at skabe løsninger i den virkelige verden vil være en nøglefaktor i bedømmelsen af projekterne.

  Helga Grønnegaard, Med mere end 20 års erfaring fra Miljøministeriet og filantropisk fondsarbejde, har Helga opbygget en imponerende ekspertise inden for national politik- og strategiudvikling, samt udvikling og gennemførelse af komplekse, lokale arealprojekter.

  De fire eksperter vil samarbejde om at sikre, at

  KL's Klimapris 2024 anerkender et projekt, der skiller sig ud ved sin enestående evne til at integrere naturbeskyttelse og klimaindsats, illustrerer stort potentiale for at blive spredt på tværs af geografiske grænser, bidrager med værdifuld indsigt til fremtidens grønne omstillingsprojekter i kommunerne, og demonstrerer originalitet i både koncept, udførelse og de opnåede resultater. KL's Klimapris, som uddeles årligt, anerkender og hædre kommunale indsatser, som i år har gjort en særlig forskel for vores klima og fælles natur.

  KL's Klima & Miljø Topmøde 2024 – Natur og klima i samspil

  Årets KL’s Klima & Miljø Topmøde i København den 11. – 12. april. Temaet er Natur og klima i samspil.

  Klimakrisen og biodiversitetskrisen oplever vi blandt andet om oversvømmelser, stigende temperaturer, iltsvind langs danske kyster og truede arter. Den presserende mangel på plads og ressourcer til at håndtere disse udfordringer er åbenlys. I 2024 vil KL’s Klima & Miljø Topmøde adressere de komplekse dilemmaer, udfordringer og muligheder, der opstår som følge af disse kriser. Konferencen vil undersøge kommunernes rolle og potentiale for at identificere lokale løsninger samt drøfte, hvordan klima og natur kan fremmes samtidig.

  KL’s Klima & Miljø Topmøde er KL’s store årlige politiske konference på klima-, teknik- og miljøområdet. KL’s Klima- og Miljøudvalg byder som værter for topmødet op til politisk dialog, debat og videndeling. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, kommunernes samarbejdspartnere og kommunale direktører og chefer på området.

  Tilmeld dig her. 

  Kontakt

  Konsulent

  Thea Fisker

  Klima & Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3203

  E-mail: thfi@kl.dk