30. september 2019

Styrk dit personlige lederskab med øget fokus på kommunikation og kropssprog

Ledere på alle ledelsesniveauer – både nyudnævnte og erfarne – arbejder i disse år med at udvikle de personlige sider af deres lederskab. Det er afgørende, hvis du skal lykkes som leder, at du er klar over, hvordan andre ser og hører dig.

Ofte vores blinde punkt

Forud for KL’s Ledertræf 2019 har vi spurgt kommunikationsrådgiver Erik Barfoed og sekretariatschef Jette Delfs Clausen fra Ringkøbing-Skjern Kommune om betydningen af kommunikation og kropssprog for det personlige lederskab.

”Ledelse er en kontaktsport. Vi bruger os selv i vores ledelse, og vores kommunikation med andre har stor betydning for vores gennemslagskraft som ledere. Kan vi trænge igennem med vores budskaber, så kan vi skabe følgeskab. Men vores personlige fremtræden er tit vores blinde punkt. Ofte er vi ikke opmærksomme på vores personlige præferencer og kommunikationsstil, og det kan spænde ben for os,” siger Erik Barfoed, der er rådgiver i Fokus Kommunikation og tidligere udviklingschef i Lejre Kommune.

Han fortsætter: ”Vi kan som ledere lære vores egne blinde punkter at kende og få større gennemslagskraft, lige meget hvem vi står over for”.

Står stærkere overfor medarbejdere og politikere

Jette Delfs Clausen er sekretariatschef i Ringkøbing-Skjern Kommune og har over 30 års erfaring som leder. For at styrke sit personlige lederskab har hun i en periode arbejdet med kommunikation og kropssprog som en del af sin kompetenceudvikling.

”Jeg føler, at jeg står stærkere overfor medarbejderne og politikerne, når jeg skal give et budskab videre. Jeg oplever en større selvtillid og ro”, siger hun om udbyttet af sit udviklingsforløb, og fortsætter:

”Det er afgørende, at kropssproget stemmer overens med det, som kommer ud af munden. Det er ikke altid tilfældet. Derfor har det været meget inspirerende og lærerigt at høre, hvordan andre ser mig”. Jette Delfs Clausen har som en del af sit udviklingsforløb fået sparring fra kolleger om sin fremtoning.

Se dig selv udefra

Netop det at se sig selv udefra er et vigtigt element i udviklingen ifølge Erik Barfoed: ”Man kan øve sig i at se sig selv udefra ved simpelthen at lade sig videofilme. På den måde får man en god fornemmelse af sine egne kommunikative præferencer og reflekser. Man kan også bruge værktøjer og teknikker fra retorikken, som hjælper en med at sikre, at man har tænkt sine budskaber igennem og tilrettelagt dem på en psykologisk klog måde”.

Det har Jette Delfs Clausen gjort brug af. ”Jeg føler selv, at jeg virker mere forberedt, og at jeg bedre kan fastholde folks opmærksomhed. Jeg har lært at bruge sproget til at skærpe mine kernepointer, og jeg kan bedre aflæse mit publikum,” vurderer hun.

Personen, ikke budskabet

”Modtageren er vigtigere end budskabet. Det betyder, at hvis man ikke kan få sin modtager – fx lederkolleger, chefen, medarbejderne eller eksterne interessenter – til at lytte, ja så når budskabet aldrig frem,” siger Barfoed og forklarer videre:

”Når en leder fx skal fortælle om en beslutning, afhænger meget af, om lederen formår at få medarbejderne i tale. Lykkes det at få dem til at lytte og tænke med - eller hører de kun den person, der står over for dem, og alt hvad vedkommende står for? I så fald vil de tolke budskabet som “typisk”. De hører personen, ikke budskabet”.

Ledertræf i Odense

Erik Barfoed og Jette Delfs Clausen er begge oplægsholdere på Ledertræf 2019, som foregår den 28. oktober 2019 i ODEON i Odense. Ledertræf samler kommunale ledere, forskere og ledelsestænkere fra hele landet. I år er temaet for konferencen 'Mening med ledelse'. De to oplægsholdere sætter fokus på det personlige lederskab.

Arrangement

Konferencer og messer KL's Ledertræf 2019

Hvad er dit ledelsesmæssige “hvorfor”, og hvordan omsætter du det for medarbejdere, andre i ledelseskæden og samarbejdspartnere, så det skaber resultater?