12. september 2019

Mening med ledelse

At skabe mening er en af de vigtigste opgaver, du har som kommunal leder.

Arrangement

Konferencer og messer KL's Ledertræf 2019

Hvad er dit ledelsesmæssige “hvorfor”, og hvordan omsætter du det for medarbejdere, andre i ledelseskæden og samarbejdspartnere, så det skaber resultater?

Den stærke fortælling motiverer

Når KL til efteråret samler kommunale ledere, ledelsestænkere og forskere fra hele landet til Ledertræf 2019, er det under overskriften 'Mening med ledelse'. For mening, meningsledelse eller 'purpose management' fylder meget i både offentlig ledelse og ledelsesdebatten generelt lige nu. Og med rette. For der er op til flere grunde til at stille skarpt på meningsledelse.

"Meningsledelse er en af de bedste veje til at motivere medarbejdere og skabe endnu bedre resultater i kommunerne," forklarer sekretariatschef Solvejg Schultz-Jacobsen, KL. Hun åbner konferencen den 28. oktober i Odense, som traditionelt samler op mod 800 deltagere.

Forener de store dagsordner med de nære opgaver

"Når ledere lykkes med at forene de store dagsordner, organisationens mål og medarbejdernes faglige mål og værdier, giver det resultater", siger hun.

Bæredygtighed i regi af FN's Verdensmål er én af de store dagsordner, som mange offentlige og private ledere i øjeblikket bruger som løftestang i deres ledelse. De store dagsordner bidrager sammen med organisationens visioner til prioriteringen i den enkelte organisation, så man opnår de resultater, der er vigtigst.

Retning, når kompleksiteten er høj

På scenen i ODEON vil der være flere fremtrædende ledere, som meget eksplicit leder med et højere formål. Noget af det, de kan, er at sætte retning og skabe mening i en tid, hvor kompleksiteten er høj, og hvor store forandringer nærmest sker på daglig basis.

"Som medarbejdere og ledere søger vi retning. Der er så meget "støj" i vores moderne hverdag og arbejdsliv, at der er behov for ledere, som kan skrue ned og tune ind. Her kan et højere formål være en god vej. Det er der mange kommunale ledere, som allerede har fået øjnene op for og bruger aktivt i deres lederskab", slår Solvejg Schultz-Jakobsen fast.

Styrk dit lederskab!

Ledertræf samler kommunale ledere fra hele landet og fra alle ledelsesniveauer, så der vil som deltager være rig mulighed for at dele erfaringer med meningsledelse og blive inspireret til at styrke denne del af lederskabet.

Ledelsesuge

Ledertræf 2019 er startskuddet til den nye fællesoffentlige Ledelsesuge, der i år finder sted i uge 44. I Ledelsesugen inviteres offentlige ledere på alle niveauer, lederforeninger, forskere m.fl. til at sætte særligt fokus på offentlig ledelse. I uge 39 vil der blive oprettet en hjemmeside, Ledelsesugen.dk, hvor aktuelle og kommende aktiviteter ud over Ledertræf vil fremgå.