06. december 2022

Bliv ungdomsdelegeret i Europarådets Kongres for lokale- og regionale myndigheder i 2023

Kongressen for lokale- og regionale myndigheder, som hører under Europarådet, søger en ungdomsdelegeret fra Danmark i 2023. Ansøgningsfrist er den 6. januar 2023.

Er du mellem 18 og 30 år, og interesserer du dig for demokrati og kommunalpolitik i et internationalt perspektiv? Kunne du tænke dig at få etableret et netværk af andre unge fra hele Europa og opnå erfaringer med at arbejde i en international organisation? Så har du nu mulighed for at ansøge om at blive ungdomsdelegeret i Kongressen. 

Som medlem af Kongressens Ungdomsdelegation deltager du i to plenarforsamlinger i 2023 i Strasbourg. Herudover vil du i samarbejde med Kongressens sekretariatet udvikle et græsrodsprojekt i Danmark.

I 2023 er de to plenarforsamlinger den 21. – 23. marts og den 24. – 26. oktober.

Ansøgere bliver valgt ud fra hensyn til en balanceret repræsentation af køn, kulturel baggrund og erfaring. 

Der er ansøgningsfrist den 6. januar 2023. Tilmeldingsformularen kan findes i linket nederst på siden.

Kongressen arbejder for lokalt demokrati i Europa

Kongressen består af 612 medlemmer, der er valgt i kommunalbestyrelser og regionsråd i Europarådets 46 medlemslande. Kongressens primære opgave er at styrke lokalt og regionalt demokrati og decentralisering i Europa. 

I praksis udarbejder Kongressen rapporter og vedtager anbefalinger til medlemslandene. Kongressen arrangerer debatter om aktuelle problemstillinger som fx ligestilling, ungdomspolitik, bekæmpelse af misinformation og hadsktale samt flygtningesituationen i Europa.

Du kan læse mere om stillingen som ungdomsdelegeret til Kongressen for lokale- og regionale myndigheder og ansøgningsprocessen på Kongressens hjemmeside her.

 

 

×

Log ind