Gå til hovedindhold

EU nyheder - Oktober 2023

Regionsudvalget opfordrer til, at lokale myndigheder skal spille en større rolle i EU's Green Deal

11. okt. 2023
Nyhed
EU
Teknik og miljø

Siden EU’s Green Deal blev vedtaget som EU Kommissionens politiske kompas i for 2019-2024, har der været et omfattende arbejde undervejs, for at realisere de ambitiøse planer. Spørgsmålet er nu: hvordan skal EU fortsætte arbejdet med the Green Deal?

Kulturpolitik er en central drivkraft i udviklingen af landdistrikterne i EU

04. okt. 2023
Nyhed
EU
Kultur og fritid

Den Europæiske Regionsudvalg arbejder på en udtalelse om fremme af kulturpolitikker i EU’s landdistrikter. Udtalelsen kaster lys over den vigtige rolle som de kulturelle og kreative sektorer spiller i landdistrikternes vækst og bevaring af deres unikke identitet.

De europæiske kommuner og regioner samles forud for FN’s årlige klimakonference for at styrke deres rolle i global klimahandling

12. okt. 2023
Nyhed
EU
Klima

De europæiske kommuner og regioner samles forud for FN’s årlige klimakonference for at styrke deres rolle i global klimahandling KL støtter Det Europæiske Regionsudvalgs holdning forud for arbejdet ved COP28 i Dubai.

Fortsat støtte til Ukraine med fokus på decentralisering

13. okt. 2023
Nyhed
EU
Ukraine

Regionsudvalget har på sin plenarforsamling i Bruxelles vedtaget sin udtalelse om Ukraine-faciliteten.

EU-Kommissionen fastholder fokus på den grønne pagt og den digitale dagsorden i arbejdsprogrammet for 2024

27. okt. 2023
Nyhed
EU
EU

EU-Kommissionen har netop offentliggjort sine planer for det kommende år. Arbejdsprogrammet, der traditionelt fungerer som en vejviser for Kommissionens politiske kurs og kommende lovgivningsforslag, blev præsenteret den 17. oktober 2023.