13. februar 2020

Nykonstituering i det Europæiske Regionsudvalg for mandatperioden 2020-2025

Det Europæiske Regionsudvalg nykonstituerer sig for den nye mandatperiode 2020-2025. Valget af en ny formand for Regionsudvalget er faldet på græske Aspostolos Tzitzikostas fra den konservative gruppe (EPP). Medlemmerne af KL’s Internationale udvalg er blevet genudpeget til deres poster i Regionsudvalgets forskellige underudvalg.

Kommunernes know-how er en kilde til holdbare løsninger på europæisk plan

”Der er en lang række globale udfordringer, som kalder på løsninger, og den nye Kommission har også opstillet en række ambitiøse mål. Vi er fra dansk side klar til at smøge ærmerne op og trække i arbejdstøjet i Regionsudvalget, så vi sammen med Kommissionen og de øvrige EU-institutioner kan finde de helt rigtige løsninger på de fælles udfordringer, vi står overfor”. Sådan siger formand for KL’s Internationale udvalg og Borgmester i Lemvig Kommune Erik Flyvholm i forbindelse med konstitueringen af Regionsudvalget.

 

Gennem Regionsudvalget har de europæiske kommuner et talerør til Kommissionen. Medlemmerne af KL’s Internationale udvalg vil i den kommende mandatperiode fortsætte deres arbejde på at fremme et stærkt samarbejde mellem Regionsudvalget og EU-institutionerne som led i at sikre, at de danske kommuners behov og interesser bliver hørt og taget i betragtning ved udarbejdelsen af ny lovgivning på europæisk plan. ”Kommunerne har både en helt essentiel indsigt i borgernes behov og stor erfaring med implementering af forskellige politikker. Den viden vil vi gerne dele med EU-institutionerne, så vi sammen kan skabe gode og holdbare løsninger, der virker efter hensigten” lyder det fra Erik Flyvholm.

KL ser frem til arbejdet i Regionsudvalget

”I de danske kommuner arbejder vi allerede aktivt med områder, som fylder meget på den nye Kommissions dagsorden, for eksempel dagsordenen for klima og bæredygtighed og digitaliseringsdagsordenen. Vi har en masse erfaring, som vi mener er vigtig, for at EU kan lykkes med sine politikker. Vi glæder os til arbejdet, der venter os i Regionsudvalget de kommende fem år, og vi ser frem til samarbejdet med den nye Kommission, EU-Parlamentet og Rådet” lyder det afsluttende fra formanden for KL’s internationale udvalg Erik Flyvholm.

Det Europæiske Regionsudvalg

Regionsudvalget består af 329 folkevalgte repræsentanter for kommuner og regioner fra alle 27 EU-medlemslande. Danmark har ni medlemmer, hvoraf seks er udpeget af KL og tre er udpeget af Danske Regioner. Formand for Regionsudvalget i perioden 2020-2023 er græske Aspostolos Tzitzikostas fra den konservative gruppe (EPP) og i perioden 2023-2025 er formanden portugisiske Vasco Alves Cordeiro fra den socialdemokratiske gruppe (PES).

×

Log ind