03. maj 2023

Fuld fokus på webtilgængelighed

Webtilgængelighed er helt afgørende for at alle borgere kan tilgå og bruge kommunernes hjemmesider og digitale services – og det er et krav, at alle kommuner bliver webtilgængelige inden den 1. juli 2023.

Hvad er webtilgængelighed?

Webtilgængelighed handler om at gøre det muligt for alle borgere at bruge digitale løsninger, herunder websteder, mobile applikationer, PDF-dokumenter og selvbetjeningsløsninger, fra kommuner, stat, myndigheder og andre offentlige institutioner. Det er derfor vigtigt at sikre, at alt det digitale indhold er tilgængeligt for alle, uanset eventuel funktionsnedsættelse eller handicap. Du kan læse mere om webtilgængelighed her. 

Hvad skal kommunerne være klar med senest 1. juli i år?

Fra 1. juli 2023 gælder det, at indhold, som udvikles, finansieres eller er under kontrol af en offentlig myndighed, er omfattet af kravene i loven, uanset om indholdet indgår på et offentligt organs egne websteder og mobilapplikationer, eller om det indgår på et andet offentligt organs websteder. Du kan læse mere om webtilgængelighedsloven her. 

Temadag om webtilgængelighed

KL afholder den 26. september 2023 en temadag om webtilgængelighed, hvor deltagerne bliver introduceret til de overordnede principper og teknikker for webtilgængelighed, og lære, hvordan man kan gøre webtilgængelighed til en naturlig del af kommunens udviklingsproces. Man får også mulighed for at dele erfaringer og bedste praksis med andre kommunikations- og webudviklingskonsulenter og høre Danske Handicaporganisationer og Socialstyrelsens perspektiv på webtilgængelighed samt ser eksempler på, hvad der giver høj værdi for målgruppen.

Arrangement

Kurser Temadag om Webtilgængelighed 26. september 2023

×

Log ind