27. januar 2022

Gode råd til journalisering fra KL’s Journaliseringsnetværk

KL’s Journaliseringsnetværk havde et godt år i 2021. Det var virtuelt hele året igennem, men det gik ikke ud over kvaliteten eller produktiviteten.

KL’s Journaliseringsnetværk havde et godt år i 2021. Alt foregik  virtuelt hele året igennem, uden at det gik ud over kvaliteten eller produktiviteten. På en hel række af netværksmøder blev der diskuteret og delt viden om udfordringer, løsninger og spørgsmål relateret til journalisering og arkivering: Hvordan laver man en dokumenthåndteringsplan til god og sikker dokumenthåndtering? Hvilke krav kan man stille til leverandører af arkiveringsversioner? Hvordan vejleder man bedst sine kolleger til at journalisere korrekt?

Det var med udgangspunkt i sidstnævnte spørgsmål, at HK Kommunalbladet i starten af 2021 henvendte sig til netværket. Bladet har en fast sektion ’Faglig til daglig’, hvor kommunale eksperter fortæller om relevante forvaltningsretlige eller værktøjsbaserede emner, fx arbejdsgangsanalyser, webtilgængelighed, sikker SMS – eller journalisering.

Netværket gav derfor en masse input om journalisering til bladet, som i december måned bragte artiklen ’5 gode råd til journalisering’. Et par af de budskaber, som netværket har til bladets læsere, er at bruge enkeltsagsprincippet og at forstå KLE (KL Emnesystematik), som er den journaliseringsnøgle, som alle landets kommuner bruger til at registrere de kommunale opgaver (emner) på de enkelte sager.

Netværket har efterfølgende fået at vide at nogle kommuner er begyndt at henvise deres nystartede administrative medarbejdere til artiklen, som en del af deres introduktion til arbejdet i kommunen.

Første marts starter KL’s Journaliseringsnetværk op igen for fjerde år i træk.  Hvilke emner, som vil blive taget op i 2022, bestemmer netværkets medlemmer, da møderne tager afsæt i de aktuelle og konkrete opgaver og udfordringer, som medlemmerne arbejder med. God journaliseringspraksis vil helt sikkert stadig være på dagsordenen. Nye medlemmer er velkomne.

Du kan finde HK Kommunalbladets artikel er i bladets nr. 8 2021 på side 42: Kommunalbladet nr. 8 2021 (e-pages.dk)

Du kan læse mere om journaliseringsnetværket her, og tilmelde dig, hvis du er interesseret: Journaliseringsnetværk 2022.

×

Log ind