29. august 2022

Her er de tre finalister til årets IoT-løsning

Blandt de 13 kandidater i konkurrencen om at blive Årets IoT-løsning, har dommerkomiteen nu udvalgt de tre finalister. Den endelige vinder kåres på årets Digitaliseringsmesse i Odense d. 29. september.

En konkurrence der viser potentialet i Internet of Things

Feltet til Årets IoT-løsning består af en IoT-baseret rengøringsløsning, et logistik-/genbestillingssystem og et system til chaufførassistance og -uddannelse.

For alle 3 løsninger gælder, at de bidrager til at løse et meget specifikt problem. Virksomheder bag løsningerne har således været i stand til at præsentere konkrete gevinster, hvilket har været en vigtig faktor for dommerpanelet i udvælgelsen.

Finalisterne har på hver deres måde forløst potentialet i den IoT-teknologi, som mange kommuner allerede anvender og ser store muligheder i.

Tre stærke finalister

De tre finalister og deres bud på årets bedste IoT-løsning er:

IoT Cleaning fra LOMWAS
En platform der skaber dynamiske rengøringsplaner baseret på de data, der kommer fra en bygnings sensorer. Ved brug at løsningen kan der dokumenteres besparelser på 18% på rengøring, hvis kvaliteten samtidig øges på de mest anvendte arealer. Besparelsen omfatter primært medarbejdertimer, men også strøm og kemikalier.

EasySupply SmartButton fra Sanistål
En knap-baseret løsning, der forenkler og forbedrer arbejdsgangene ved genbestilling af lagervarer. Samtidig eliminerer den usikkerheder om lagerstatus, bestillingsstatus og behold af kritiske varer.

Løsningen frigør 20% af tidsforbruget på administrative aktiviteter hos kunden og skaber en besparelse på vareforbrug gennem den øgede transparens. Den sparede tid kan bruges til at fokusere på kerneopgaven. Samtidig kan Sanistål spare 1.200 kørsler til kunderne årligt, fordi det bliver lettere at samle ordrerne.

Driver Coach fra Skantech
Baseret på data fra flere 1000 busser til offentlig transport fokuserer løsningen på at tilbyde chauffører tilpasset uddannelse i tæt samarbejde med digitale assistenter.

Driver Coach muliggør en 10% besparelse på kørslen, op mod 40% på skader/vedligehold og 25% på administration.

Vær med når spændingen udløses

Årets IoT-løsning 2022 afsløres på Digitaliseringsmesse, hvor du desuden opleve en række inspirerende indlæg og debatter på 7 forskellige scener med fokus på de store velfærdsudfordringer, den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og offentlig-privat samarbejde.

Digitaliseringsmessen afholdes i Odense d. 29 september.

Årets IoT-løsning drives af Nordic IoT Centre og afvikles i samarbejde med blandt andet KL og Dansk Industri.

I 2022 består dommerkomitéen af:

  • Anders Struwe Mynster, FORCE Technology og leder af Nordic IoT Centre
  • Carolina Benjaminsen, adm. dir. for DigitalLead
  • Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital
  • Jacob Høffer Larsen, specialkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL
  • Mirko Presser, lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet
  • Laurids Hovgaard, journalist på Ingeniøren med speciale i digitale teknologier
×

Log ind