08. september 2021

Excel kurser - målrettet kommunerne 2021

KL udbyder i samarbejde med Office Universet tre kurser i Excel. Alle tre kurser er udarbejdet i samarbejde mellem KL og kommuner.

Overblik der understøtter

Excel kurserne veksler mellem gennemgang, eksempler og praktiske øvelser. Du skal medbringe dine egen PC med Excel installeret, da cirka halvdelen af kurset er hands-on. Du har mulighed for at stille masser af spørgsmål – også til dine egne regneark. Du får et overskueligt og letlæseligt kursusmateriale på dansk. Kursusmaterialet kan bruges som et opslagsværk efter kurset. Der er plads til max. 14 deltagere på hvert hold.

Helt kort kan vejen frem til et godt dataoverblik i Excel tilbagelægges i fire overskuelige skridt:

  1. Vælg dit mål og formål
  2. Rens dine data – sørg for at formaterne passer, og at dine data er struktureret korrekt
  3. Vælg dine data og sidst
  4. Visualisér dine data.

Hvor er dit niveau?

Mange medarbejdere sidder allerede og arbejder i Excel, men det kan variere meget fra fagområde til fagområde og fra medarbejder til medarbejder, hvor stærke kompetencerne er. I den forbindelse udbyder KL i samarbejde med Office Universet tre kurser i Excel, som alle er udarbejdet i samarbejde mellem KL og kommuner, for at sikre relevans i forhold til det kommunale arbejde.

De tre nedenstående videoer giver et indblik kursernes indhold og niveauet for Excel-kompetencer.

Excel Grundlæggende

Kurset henvender sig til dig, som enten skal i gang med Excel og ønsker den bedste start med programmet, således at du bliver selvhjulpen efter kurset, eller dig som allerede bruger Excel, men ønsker en bedre forståelse samt en mere effektiv udnyttelse af de daglige værktøjer i programmet.

Se video om kurset her:

KL - Excel Grundlæggende kursus - YouTube 

Excel videregående 

Kurset henvender sig til personer, der allerede anvender Excel, og som ønsker en endnu bedre forståelse samt en mere effektiv udnyttelse af de udvidede værktøjer i Excel. På Excel Videregående lærer du bl.a. om rens og klargøring af rådata, håndtering af store datamængder og opbygning af visuelle og brugervenlige rapporter.


Se video om kurset her:

KL - Excel Videregående kursus - YouTube

Excel Avanceret

Kurset henvender sig til personer, der allerede har god erfaring med som ønsker at komme et ”spadestik” dybere i Excel. På Excel Avanceret lærer du bl.a. om avanceret formatering, logiske- og indlejret funktioner og makroer.

Se video om kurset her:

KL - Excel Avanceret kursus - YouTube

Arrangement

Excel kurser - målrettet kommunerne 2021

Nye kurser fra oktober 2021