19. januar 2021

Ny guide på borger.dk: Når du flytter til udlandet

Kan man stadig modtage digital post i udlandet – og hvad sker der egentlig med boligstøtten? Uanset om man er pensionist, studerende eller rygsækrejsende, vil der være mange ting, man skal have styr på, hvis man skal være væk fra Danmark i mere end 6 måneder. Nu er der kommet en guide på borger.dk, som hjælper med at holde styr på gøremålene.

Det seneste skud på stammen af personaliserede guides på borger.dk er nu blevet lanceret. Det betyder, at borgere, der skal flytte eller rejse til udlandet i længere tid, kan få et samlet overblik over de mange gøremål ét sted. Borgeren svarer på fire spørgsmål om sin livssituation, der personliggør indholdet i guiden. Fx hvor man flytter hen og om man har børn.

Hvem kan bruge guiden?

Guiden kan bruges af alle danske statsborgere og her er hjælp at hente, uanset om man er pensionist eller studerende med praktikplads i udlandet. Guiden kan naturligvis også bruges af medarbejdere, der skal vejlede borgerne fx i Borgerservice.

11 brugerrejser

’At flytte til udlandet’ er én ud af 11 livssituationer, som Digitaliseringsstyrelsen har fået til opgave at undersøge for dermed at skabe mere sammenhængende brugerrejser. I arbejdet er der fokus på borgerens perspektiv i deres møde med det offentlige på tværs af selvbetjeningsløsninger og myndigheder.

Der arbejdes med en servicedesign-tilgang og borgere og myndigheder inddrages, så deres behov, ønsker og såkaldte brugerpains kan afdækkes. Ved alle livssituationer udarbejdes en guide til borger.dk

Arbejdet gennemføres i samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, KL og andre relevante myndigheder. Her deltager fagpersoner fra kommunerne og andre myndigheder, som borgere er i kontakt med i løbet af brugerrejsen.

De lancerede guides videreudvikles løbende i et fortsat samarbejde mellem de involverede myndigheder på baggrund af input fra borgere og myndigheder.