06. april 2021

Skab resultater med Kommunernes arbejdsgangsuddannelse

Som følge af den store sundhedskrise, som har været over os i mange måneder, er vi allerede inde i et flow med at opbygge vores arbejdsgange, arbejdsmetoder og arbejdsrelationer på en ny måde.

Det medfører endnu større fokus på nye digitale og teknologiske løsninger både for de administrative ansatte og på fagområderne. En af byggestenene til vellykkede projekter som omhandler robotics, digitalisering, kvalitetsudvikling eller lignende, er velfungerende og optimerede arbejdsgange.

Hvorfor ikke få et redskab, som kan hjælpe med at redefinere processer og arbejdsgange, et redskab som kan benyttes i helikopterperspektivet og i det helt nære perspektiv?

Redskabet er KLAR-metoden, som giver mulighed for på en struktureret og medarbejder inddragende måde at arbejde med de processer og arbejdsgange.

Kommunernes arbejdsgangsuddannelse er 4 dage, der bringer dig helt i mål

Det er en metodisk og praktisk ’kan selv’ uddannelse med: Fokus på kreative metoder, fokus på værktøjer, fokus på afprøvning i egen kommune og fokus på inddragelse af fageksperter. I løbet af 4 undervisningsdage, der er forankret i cases fra din egen kommunale virkelighed, kommer du igennem hele processen bag udviklingen af arbejdsgange, lige fra målsætning og koncept til design og implementering.

I Haderslev arbejder de målrettet med arbejdsgangsanalyser

Ledere og medarbejdere skal involveres i arbejdet med udviklingen af velfungerende arbejdsgange. Det har været udgangspunktet i Haderslev Kommune. Her har man givet en gruppe konsulenter mandat til at tage styring i arbejdet med arbejdsgangsanalyser og på den måde fundet vejen til at blive ved med at analysere og optimere og opfordre kollegerne til at tænke arbejdsgangsanalyser ind i det daglige arbejde.

Digitaliseringskonsulent i Haderslev, Jan Bach Nielsen, er en del af konsulentgruppen, og han kan mærke, at metoderne har rodfæstet sig i hele kommunen. Man har holdt ved gennem op og nedture og oplever samtidig at optimering af arbejdsgange bliver ved med at være efterspurgt i organisationen. Faktisk så efterspurgt, at Jan og nogle kolleger selv har gennemført to interne kurser i kommunen for ca. 30 kolleger omkring arbejdsgangsanalyser.

Du kan læse mere om Haderslevs arbejde med arbejdsgangsanalyser på videncenteret.