27. februar 2020

Kurser om begrebsmodellering samt begrebs- og informationsmodellering for kommunalt ansatte.

Landets kommuner kræver, at kommunale ansatte har styr på begreber og data for at få de kommunale processer og it-løsninger til at hænge sammen. Lige nu har du mulighed for at indhente ny viden om begrebsmodellering og begrebs- og informationsmodellering. I samarbejde med konsulenthuset Strand & Donslund udbyder KL to kursusforløb som du ikke skal gå glip af. Her får du mulighed for at indhente inspiration og redskaber som du kan bruge efter kurset.

Under kurset vil du blive introduceret til formålet med begrebsmodellering og definitionen af forretningsmæssige begreber og data. Ydermere vil du få kendskab til de udbredte redskaber til modellering af begreber i form af tabeller og UML-diagrammet. Du vil få et bredt kendskab til teknikkerne til at identificere og definere begreber, så du direkte kan indgå i arbejdet i projekterne.

Hvorfor dette kursus?

Kurset vil hjælpe dig med at anvende redskaberne til begrebs- og informationsmodellering samt teknikkerne til at identificere, modellere og definere forretningsobjekter, relationer og attributter. Du vil kende til formålet med begrebs- og informationsmodellering, herunder tommelfingerregler og modelmønstre, der kan anvendes direkte i analysearbejdet efter kurset. Desuden vil du indgå i direkte arbejde med begrebs- og informationsmodellering.

Kurset vil klæde dig på til at forstå den fælleskommunale rammearkitektur og de fællesoffentlige modelregler (FDA), som KL har været medvirke til i udarbejdelsen af. 

 

Kurser

Kurser Kommunerettede kurser om begrebsmodellering samt begrebs- og informationsmodellering

Du kan vælge mellem to kursusforløb.

Et dagskursus:

Den 26. maj 2020 i KL- Huset i København

Den 24. september 2020 på Hotel Comwell i Aarhus.

 

Tre dagskursus:

Den 15.- 17. juni 2020 i KL-Huset i København

Den 30. nov.- 2. dec. 2020 på Hotel Comwell i Aarhus