30. april 2019

KL-direktør: "Digitalisering bringer fantastiske potentialer, men også dilemmaer. Dem skal vi diskutere på Kommunernes Digitaliseringstræf"

Med afsæt i KLs nye strategi "På forkant med fremtidens velfærd" deler Christian Harsløf, direktør i KL, sine tanker om de udfordringer, som kommunerne står overfor og hvordan digitalisering er en del af løsningen.

Kommunerne står de næste år over for et massivt pres på velfærden. Mens antallet af børn og ældre vokser, så bliver det sværere at rekruttere nok varme hænder. Denne udfordring skal digitalisering og teknologi være med til at løse. Og hvis kommunerne skal løse opgaven forude, ja, så skal andre fagligheder end it og digitalisering mere på banen.

"Vi skal have digitalisering ud af hænderne på techfolkene og gøre det til en bred dagsorden i kommunerne. Vi lever i et samfund hvor den digitale omstilling tager fart og vi har fortsat brug for gode techfolk, men: Vi har også brug for, at sosu-assistenter, hjemmehjælpere, lærere og ledere og medarbejdere bredt set interesserer sig for, hvordan fremtidens digitale løsninger skal se ud." Siger direktør i KL Christian Harsløf.

Vi skal have digitalisering ud af hænderne på techfolkene og gøre det til en bred dagsorden i kommunerne
Christian Harsløf, direktør i KL

 

Ny strategi og ny retning

KL lancerede i marts sin nye strategi "På forkant med fremtidens velfærd" som et oplæg til at diskutere velfærd og digitalisering. Christian Harsløf mener, at omdrejningspunktet for kommunernes digitalisering skal være, at vi skal digitalisere der hvor det er mening, så der frigives ressourcer til at ansætte flere medarbejder, hvor der er behov for det.

"Vi står over for nogle ret markante udfordringer i vores velfærdssamfund og digitalisering bliver nød til at være med til at løse den udfordring. Vi skal digitalisere der hvor man kan, så vi har medarbejderressourcer nok til der, hvor vi ikke kan digitalisere. Vi skal kunne levere en moderne service i øjenhøjde med borgerne."

 

Bliv inspireret af oplæg og hinanden

Den øgede digitalisering af velfærd og de kommunale opgaver rummer store potentialer, men rejser samtidigt nogle spørgsmål, som det ifølge Christian Harsløf er vigtige at kunne tale ærligt om. Og netop de svære spørgsmål og potentialerne i digitalisering af velfærden er omdrejningspunktet for Kommunernes Digitaliseringstræf den 6. juni i Odense.

Vi skal digitalisere der hvor man kan, så vi har medarbejderressourcer nok til der, hvor vi ikke kan digitalisere
Christian Harsløf, direktør i KL

"Vi står med en kæmpe opgave i kraft af at skulle gennemføre den digitale omstilling i kommunerne. Men det er også en vanvittigt spændende opgave, som rummer en masse dilemmaer. Kommer maskinerne og tager vores arbejde eller er de en vigtig forudsætning for at vi ikke arbejder vi os ihjel?  Opbevarer kommunen mine data på en forsvarlig og sikker måde? Der ligger mange fantastiske potentialer, men der ligger også nogle dilemmaer, som vi skal diskutere med hinanden. Så vi bruger teknologien, der hvor den kan gøre noget nytte – og alt det skal vi bruge træffet til at diskutere og det glæder jeg mig rigtig meget til."

 

×

Log ind