20. august 2019

Standene på Integrationstræf 19 har fokus på beskæftigelse, selvstændiggørelse og "Det hele menneske"

Igen i år har deltagerne på årets Integrationstræf mulighed for at besøge de mange spændende organisationer og virksomheder, som står klar til at dele viden, blive inspirerede og skabe relationer den 10. september i Odense. Læs om nogle af dem her.

Beskæftigelse på dagsordenen

For flere af udstillerne på årets Integrationstræf 19 står det højt på dagsordenen at fokusere på beskæftigelse og indsatsen for at få flere flygtninge og indvandrere etableret på arbejdsmarkedet.

Konsulenthuset Cabi vil på deres stand den 10. september fx præsentere deres værktøjer "som retter sig mod indsatsen i virksomhederne, og værktøjer der retter sig mod samtalerne i jobcentret". I standen, som Center for Integration stiller op på Integrationstræf 19, er der ligeledes fokus på deres beskæftigelsesrettede tilbud – herunder gruppeforløb for kvinder med minoritetsbaggrund og mentorforløb.

"På vores stand i år kan man blandt andet hente vores spritnye infohæfte: Information om ny lovgivning – til flygtninge i Danmark", fortæller Mette Blauenfeldt, sektionschef i Dansk Flygtningehjælp. Med et fokus på at sikre flygtninge selvindflydelse og gøre disse i stand til selv at finde vej og tage ansvar, fokuserer Dansk Flygtningehjælp således også på den langsigtede fastholdelse af målgruppen i selvforsørgelse.

Et helhedsorienteret blik

'Oasis – behandling og rådgivning for flygtninge' er et privat behandlingscenter med både kommunalt og regionalt samarbejde, og det er netop det tværfaglige samarbejde, som er fokus på deres stand i år: "Vi vil på standen fortælle, hvordan den helhedsorienterede, tværfaglige behandling kan hjælpe flygtninge".

Også Røde Kors er der fokus på "hele familien, familielivet, netværk og børnenes integration samt traumehåndtering". Under en af overskrifterne "Tænk hele familien med" er det helhedsorienterede fokus dermed ligeledes afgørende for Rødes Kors' budskaber i år.

Familien og forståelsen for miljø ifm. traumehåndtering er også i centrum for 'DIGNITY – Dansk Institut mod Totur'. Fokus på Integrationstræf 19 vil blandt andet være at præsentere deres nyetablerede indsats "DIGNITYs Familiecenter". Organisationen C:NTACT's arbejde med personlige fortællinger inden for temaer som social kontrol og ekstremisme, er også med på deres stand på Integrationstræf, og intentionen er at bygge bro og skabe relationer mellem mennesker og kulturer.

Skal du med?

Du kan stadig tilmelde dig Integrationstræf 19. Se programmet og tilmeld dig her.

Skal din virksomhed eller organisation også have mulighed for at formidle jeres budskaber og nå ud til mulige fremtidige samarbejdspartnere? Tilmeld en stand på Integrationstræf 19 her.