13. august 2019

Integrationstræf 19: "Det er den ene gang på året, hvor alle os, der arbejder for god integration, kan mødes"

Spørger man udstillerne på Integrationstræf er de ikke i tvivl. At være til stede med en stand på Integrationstræf betyder enestående muligheder for at netværke, videndele og blive inspireret. Du kan stadig nå at komme med!

En platform for samarbejde

Udstillerne i standene på Integrationstræf har igennem hele konferencedagen mulighed for at komme i tale med samtlige deltagere, når de i pauserne trækker ud i stand-området for at blive inspirerede og netværke. "Integrationstræffet er en unik mulighed for at komme i dialog med en række af vores samarbejdspartnere, bl.a. i kommunerne". Sådan lyder det fra Røde Kors, som igen i år stiller med hele to stande, hhv. 'National afdeling' og 'Røde Kors Akademiet'.

Også i Dansk Flygtningehjælp bruges Integrationstræf bl.a. til at få kontakt til nye samarbejdspartnere: "Der er så mange forskellige faggrupper til stede, og træffet giver derfor mulighed for inspiration og netværksdannelse", udtaler Mette Blauenfeldt, sektionschef i Dansk Flygtningehjælp.

For 'Oasis – behandling og rådgivning for flygtninge', som har haft en stand siden 2014, er oplevelsen hvert år at komme hjem med ny viden og inspiration til det daglige arbejde. Centerleder og psykolog i Oasis, Mads Fleissig Klemmensen, skal med på træffet for første gang i år og ser frem til den 10. september: "Jeg ser frem til at møde alle de mange aktører på området, etablere samarbejder på tværs og høre de spændende oplæg på konferencen".

'Fingeren på pulsen'

I Center for Integration er erfaringerne, at man på Integrationstræf, udover netværksdannelsen og øget kendskab, får en masse viden med hjem: "Der er noget særlig fint ved, at alle i landet, som arbejder med integration, henter inspiration fra de samme oplæg og workshops", udtaler Mads Bentzen, indehaver af Center for Integration. "Det er den ene gang om året, hvor alle os, der arbejder for god integration, kan mødes".

For Cabi er der ligeledes gode erfaringer med at få etableret dialog med aktørerne i feltet i løbet af Integrationstræf. "Det giver os en mulighed for at få delt den viden vi har på området og samtidig få en god dialog med praktikere på området, som jo har fingeren på pulsen".

'DIGNITY – Dansk Institut mod Totur' er især forventningsfulde ift. netop denne mulighed for at formidle deres viden: "Derfor prioriterer vi at have en stand på Integrationstræf 19 (..) fordi vi her har mulighed for at blive klogere på andre indsatser, tilbud og tiltag".

Skal du med?

Skal din virksomhed eller organisation også have mulighed for at formidle jeres budskaber og nå ud til mulige fremtidige samarbejdspartnere? Tilmeld en stand på Integrationstræf 19 her.

Du kan også stadig nå at tilmelde dig som almindelig deltager Integrationstræf 19. Se programmet og tilmeld dig her.