14. februar 2023

Kommunernes KLimapris 2023

Nu er det muligt at indstille jeres klimaindsats til Kommunernes KLimapris 2023. En pris KL har stiftet for at give grønne initiativer i kommunerne anerkendelse for den forskel, det gør for klimaet nu og i fremtiden.

Indstil jeres klimaindsatser til Kommunernes KLimapris 2023 

Kommunernes KLimapris er en anerkendelse af kommunernes indsats for at finde bæredygtige løsninger og drive den grønne omstilling i Danmark. Prisen vil blive uddelt for anden gang på KL's Klima & Miljø Topmøde den 13. april 2023. Temaet for dette års topmøde er "Sammen om grøn omstilling".

Prismodtageren er en kommune, der har udviklet en innovativ og effektiv løsning for klimaet, som også har potentiale for at blive spredt til andre steder. Prisen udvælges efter indstillinger fra kommunerne. Det kan f.eks. være indsatser, der er sket i kommunalt regi eller i samarbejde med virksomheder, borgere og civilsamfundsorganisationer.

Sådan indstiller du jeres klimaindsats

Indstillinger til KLimaprisen skal sendes via en skabelon til kommunernesklimapris@kl.dk senest den 8. marts 2023 (tidsfristen er rykket til den 8. marts). KL opfordrer kommunerne til at sende deres indstillinger og blive anerkendt for deres bæredygtige indsatser.

SKABELON

SKABELON Kommunernes KLimapris 2023

Guide

Guide Guide for indstillinger til Kommunernes KLimapris

Stærkt dommerpanel skal udvælge vinder og finalister til kommunernes KLimapris

Kommunernes Landsforening (KL) har samlet et højkompetent og stærkt dommerpanel til Kommunernes KLimapris 2023. Formålet med prisen er at finde og anerkende kommuner, der har gjort en særlig indsats for at reducere deres klimaaftryk og fremme bæredygtighed.

Dommerpanelet består af Annika Agger, Lektor ved Institut for Samfundsvidenskab & Erhverv på Roskilde Universitet, Brian Vad Mathiesen, Professor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet, Gitte Lillelund Bech, Direktør for Dansk Erhverv, Jakob Fritzbøger Christensen, Medstifter og direktør i GRØN og medlem af Ungeklimarådet, og Lars Tønder, Professor i Statskundskab på Københavns Universitet.

Dommerpanelet bringer en omfattende viden om klima, miljø, erhvervsliv, planlægning, vedvarende energi, klimatilpasning, bæredygtige løsninger, bæredygtigt lederskab, involvering af borgere, unge, lokalsamfund og kommunale klimaindsatser til bordet. Med deres forskellige baggrunde og ekspertise, vil dommerne bringe en bred vifte af perspektiver til bordet, når det kommer til at evaluere kommunernes klimaindsatser. Annika Agger har erfaring med at undersøge bæredygtige løsninger og bæredygtigt lederskab inden for erhvervslivet og erfaring med at involvere borgere i klimaløsninger. Brian Vad Mathiesen er en anerkendt ekspert i vedvarende energi og klimatilpasning og har undersøgt, hvordan kommuner kan implementere vedvarende energi og klimatilpasning i deres planlægning. Gitte Lillelund Bech har erfaring med at arbejde med bæredygtige løsninger og bæredygtigt lederskab inden for erhvervslivet. Jakob Fritzbøger Christensen har særlig erfaring med at involvere unge i klimaindsatser. Lars Tønder har specialiseret sig i decentraliseret klimapolitik og kommunale klimaindsatser. Dommerpanelet er særligt kompetente til at vurdere indstillingerne til Kommunernes KLimapris 2023, og vil hjælpe med at finde de kommuner, der gør en særlig indsats for at tackle klimaudfordringerne.

Deltag i KL's Klima & Miljø Topmøde 2023

Tilmeld dig KL's Klima & Miljø Topmøde 2023 via nedenstående link:

 

×

Log ind