01. april 2022

Temamøde til TM ’22: Hvordan bevarer vi bymidternes aktualitet, funktion og relevans?

På Teknik- og Miljø-konferencens anden dag dykkes der på 10 forskellige temamøder ned i nogle af de brede faglige områder, som klima- og miljøområdet spænder over. Ét af temamøderne faciliteres af arkitekt og byplanlægger, Jan Gehl.

Fra gå-by, til bil-by, til gå-by og til?

Jan Gehl har siden 1960’erne dedikeret sin karriere som forsker og byplanskonsulent til at skabe bedre bykvalitet for de mennesker, der skal bo og arbejde i byerne.

I Byplankonsulentfirmaet Gehl Architects har Jan Gehl udført større konsulentopgaver for bl.a. København, Oslo, Stockholm, Melbourne, Sydney, London, New York og Moskva. Han er desuden æresborger i Sydney, æresdoktor ved Universiteterne i Edinburgh, Toronto, Varna og Halifax, og æresmedlem af arkitektforeningerne I Danmark, England, Scotland, Irland, USA og Canada.

På baggrund af hans 40 års forskning i bykvalitet og bymiljø ved Kunstakademiets Arkitektskole har Jan Gehl skrevet en række, nu ”klassiske” bøger, der er oversat til mere end 40 sprog og bruges verden over.

Temamøde: Fra Købstad til Mødestad

På temamødet under overskriften ”Fra Købstad til Mødestad” vil Jan Gehl tage os med på en tidsrejse i byens fællesrum gennem de sidste 100 år.
Byerne er udfordret fra alle kanter – både i forhold til klimaudfordringerne, men også måden de bruges på. Byens rum og bylivet er under pres indefra, da flere af hverdagens behov løses andre steder, fx ved onlinehandel.

På temamødet vil vi bevæge os omkring følgende spørgsmål:

  • Hvordan bevares bymidternes aktualitet, funktion og relevans?
  • Hvordan skal de bruges og indrettes i fremtiden?
  • Hvordan bliver byrum til fællesrum?

 Læs om de 9 andre temamøder og resten af programmet her.

TM ’22: Kommunernes klimasamarbejder – fra plan til handling

Årets Teknik- og Miljø-konference afholdes 20.-21. april 2022 i samarbejde med Odense Kommune. Temaet er Kommunernes klimasamarbejder – fra plan til handling. Klima spillede en større rolle end nogensinde før i kommunalvalget, og alle kommuner har engageret sig i klimaarbejdet. I den kommende valgperiode vil der være fokus på overgangen fra at udarbejde klimaplaner som fx DK2020 til at igangsætte og gennemføre klimahandlinger i de enkelte kommuner.


I dialog med ministre, fagfolk, ordfører fra partierne på Christiansborg og først og sidst med kommunerne selv vil vi bl.a. stille skarpt på:

  • Hvordan der arbejdes med CO2-reduktion og klimatilpasning i kommunerne – både i kommunens egen virksomhed, og når det kræver samarbejde med forsyninger, virksomheder og borgere i kommunen?
  • Hvordan data kan understøtte klimaarbejdet?
  • Hvilket samspil der skal være mellem det kommunale og det nationale politiske niveau for at rykke den lokale klimaindsats?
  • Hvilke forventninger de nyvalgte teknik-, miljø- og klimaudvalg har til, hvad der særligt vil fylde hos dem?


Vi glæder os til to dage med et alsidigt program med Tine Gøtzsche som moderator på plenumdebat og -oplæg. Fysisk deltagelse i konferencen er udsolgt, men du kan fortsat nå at tilmelde dig virtuel streaming af konferencen:
Tilmelding til virtuel streaming af TM ’22

×

Log ind