27. april 2022

Grøn mobilitet i byomdannelsen

Kom med til Odense den 18. maj, hvor kommunernes netværk for grøn mobilitet holder møde med fokus byomdannelse og grøn transportadfærd

Møde i netværket for grøn mobilitet løber af stablen i Odense den 18. maj kl. 10-15

Som en del af klimapartnerskabet DK2020 udarbejder samtlige kommuner klimahandlingsplaner, der lever op til Parisaftalens målsætning om klimaneutralitet i 2050. CO2-udledninger fra transportsektoren er imidlertid i alle kommuner en væsentlig udledningskilde og også en reel udfordring at gøre noget ved.

På netværksmødet den 18. maj vil vi se nærmere på byomdannelse som et redskab, kommunerne kan benytte sig af for at reducere CO2-udledningen og fremme de grønne transportformer.

Hvordan vi udformer vores byer er nemlig afgørende for, hvordan vi transporterer os. Hvis den kommunale planlægning tager højde for grønne mobilitetsformer, vil det smitte af på kommunens borgere og invitere til en grønnere transportadfærd. Det gælder ikke kun i de større byer men også i landdistrikterne, hvor der ikke kun er behov for fokus på den kollektive trafik men fx også samkørsel.

Odense Kommune er vært for dagen, hvor de vil fortælle om deres arbejde med holistisk byomdannelse, der tager højde for hele rejsen og fremmer grøn transportadfærd, hvad end du anvender busser eller letbane, er cyklist, fodgænger eller bilist – eller en blanding herimellem. Der er på dagen lagt god tid ind til at besøge nogle af de mange mobilitetsprojekter i Odense.

Derudover vil der på netværksmødet være oplæg fra både Odense Letbane og FynBus. Odense Letbane vil gøre os klogere på visionen samt processen med etablering af letbanen, og hvordan der er arbejdet med trafikafvikling gennem anlægsperioden. FynBus vil fortælle om Bynet 2021, omstilling til hybrid og elbusser samt om tiden med corona.

Deltagelse kræver tilmelding, hvilket kan gøres nedenfor. Der er tilmeldingsfrist mandag den 16. maj kl. 12.  

Arrangement: 

Arrangement

2. netværksmøde i kommunernes netværk om grøn mobilitet 2022

Program 
Kl. 9.30-10.00: Ankomst og mulighed for kaffe og morgenmad

Kl. 10.00-10.10: Velkommen og intro til dagens program v. Odense Kommune

Kl. 10.10-10.30: Nyt fra KL v. Julie Leth, chefkonsulent i KL

Kl. 10.30-10.40: Kort om byomdannelse v. Odense Kommune

Kl. 10.40-11.10: Oplæg v. Odense Letbane, Lars Scheuer, projektchef

Kl. 11.10-11.40: Oplæg v. FynBus, Jan Gudmann Hansen, plan- og markedschef

Kl. 11.40-11.50: Kort om cykelstier v. Odense Kommune

Kl. 11.50-12.00: Kort om parkeringspolitik v. Odense Kommune

Kl. 12.00-12.30: Frokost  

Kl. 12.30-14.30: Fælles cykeltur – cykler fra Fri Cykler: Letbane, bybusser, cykelstier, parkering v. Odense Kommune

Kl. 14.30-15.00: Kaffe, kage og fælles refleksioner

Kl. 15.00: Tak for i dag

Tilmelding til kommunernes netværk for grøn mobilitet 

For at kunne deltage i mødet, høre eksterne oplæg og blive klogere på andre kommuners erfaringer med grøn mobilitet, skal din kommune være en del af netværket. Læs mere om netværket og tilmeld din kommune her: 

Arrangement

Konferencer og messer Kommunernes netværk om grøn mobilitet 2022

Når din kommune er medlem, kan du deltage i netværksmødet og i alle møder fremadrettet. Medlemskommuner kan deltage med én fast deltager samt en yderligere deltager.

Spørgsmål? 

Overvejer I at være med i netværket, men er i usikre på, om det er noget for jer, kan I kontakte chefkonsulent Julie Leth (jlet@kl.dk) eller studentermedhjælper Albert Østerbye (alcp@kl.dk), og høre mere om tidligere og kommende emner i netværket, og hvordan I kan få mest ud af medlemskabet. 

 

×

Log ind