15. marts 2021

Hvilke temaer tror du kommer til at præge kommunalvalget til november?

KL giver sit bud på konferencen Teknik & Miljø´21 med oveskriften: Kommunalvalg: By, borger og bæredygtighed.

Præcis ½ år før valget – d. 16. april skyder Birgit S. Hansen og resten af KL´s Miljø- og Forsyningsudvalg valgkampen i gang med en række debatter om den grønne omstilling og vores brug af naturen og byerne. På konferencen fremhæver vi også de gode eksempler på klimasamarbejde mellem forskellige kommuner og deres borgere og virksomheder. Programmet er opdateret og kan ses her: TEKNIK & MILJØ '21 (kl.dk).

Du kan bl.a. stille spørgsmål til Folketingets miljøordførere om affaldssortering og høre spændende indlæg fra tre eksperter om hvordan vi kan balancere hensynet mellem friluftsliv og mere urørt natur. Dagen afsluttes med et indlæg af Ulrik Haagerup om, hvordan det fælles ejerskab til og samfundsansvar for klimaindsatsen kan fremmes, og hvilken rolle pressen har, når den fx også belyser omkostningerne ved den grønne omstilling. 

Konferencen foregår online, og der er allerede over 300 tilmeldte. Flere kommuner har benyttet sig af den favorable ”kommunepris” som, afhængig af kommunens indbyggertal, udløses ved mere end hhv. 3, 5 eller 6 tilmeldte og giver ubegrænset adgang til konferencen for hele kommunen. Der er tilmeldingsfrist d. 13. april.