16. november 2021

Kommunernes netværk for grøn mobilitet afholder årets sidste netværksmøde i Aarhus den 16. december

Netværksmødet har fokus på udviklingen i den kollektive trafik, og hvilke virkemidler kommunerne kan sætte i spil for at bidrage til CO2-reduktioner i transportsektoren.

Salget af elbiler buldrer derudaf og slår rekord måned efter måned. Omstillingen af personbiltransporten til primært at være eldreven er nødvendig, men det er langt fra nok til at reducere transportens CO2-udledninger, som i 2030 vurderes at udgøre samme niveau som i 1990. Der er altså lang vej igen. Overflytning fra bil til bus eller bane synes som det oplagte og klimavenlige valg, men den kollektive trafik er udfordret, særligt efter corona, hvor hver tiende passager fortsat mangler.

Programmet for netværksmødet er sat sammen med formålet om at gøre os klogere på udviklingen i den kollektive trafik, samt hvilke virkemidler vi skal bringe i spil for at bidrage til sektorens CO2-reduktioner, og hvad kommunernes rolle er.

Program for netværksmødet den 16. december

Aarhus Kommune er vært for netværksmødet, og formiddagens program afholdes på Aarhus Rådhus. Her får vi besøg af Lars Wiinblad fra Passagerpulsen/Forbrugerrådet Tænk, som vil gøre os klogere på data og trends i den kollektive trafik: Hvor er vi på vej hen, og hvordan kan vi vende udviklingen? Herefter vil Aarhus Kommune guide os en tur gennem byen. På turen skal vi blandt andet se den nyrenoverede Rutebilsstation og høre om omdannelsesplanerne i banegårdskvarteret.

For enden af ruten lander vi ved Scandinavian Center, hvor der er årskonference for klimaindsatsen i Aarhus Kommune. Efter en let frokost byder borgmester og KL-formand Jacob Bundsgaard velkommen, hvorefter der er indlagt tid til en walk and talk. Næste del af programmet byder på en temasession om det forcerede transportspor: Virkemidler til grøn omstilling af transporten rækker ud over elbilerne, men hvilke, og hvordan får vi dem i spil? Programmet for dagen slutter kl. 15, men der er mulighed for at blive og overvære en paneldebat om forholdet mellem lovgivning og samfundsudvikling i et klimaperspektiv.

Af hensyn til forplejning mv. er det vigtigt, at du tilmelder dig både netværksmødet og konferencen. Tilmelding til årskonferencen og temasessionen ’Forceret transportomstilling’ bedes ske hurtigst muligt.

Tilmelding til netværksmødet: 2. netværksmøde i kommunernes netværk for grøn mobilitet (kl.dk)

Tilmelding til årskonferencen og temasessionen ’Forceret transportomstilling’: Årskonference for klimaindsatsen (tilmeld.dk)

 

×

Log ind