03. april 2020

Naturen er stadig åben

Den Fælles Friluftsdatabase viser vej til mere end 600 shelters, 135 bålhytter og knap 2.000 vandreruter. Udinaturen.dk bygger på udvalgte data fra Den Fælles Friluftsdatabase, der er åbne og kan anvendes af enhver.

Find vej til 600 shelters

Fritidsaktiviteter er lukkede på grund af coronavirus, men naturen er altid åben. Og nu bliver det endnu nemmere at finde oplevelser i det fri tæt på, hvor du bor. Torsdag 2. april blev udinaturen.dk lanceret i en ny version, der er en samlet guide til naturoplevelser i Danmarks skove, enge, kyster og vandløb. Læs pressemeddelelse på Miljøstyrelsens hjemmeside.

På udinaturen.dk kan du bl.a. finde mere end 600 shelters, 135 bålhytter og knap 2.000 vandreruter. Her kan du starte turen, hvis du vil lave mad over bål, overnatte i det fri eller finde en god vandrerute nær dig. Udinaturen.dk rummer informationer om alt fra ruter, faciliteter som toiletter, p-pladser, shelters og badesteder, og sitet byder også på inspiration til store naturoplevelser.

Den Fælles Friluftsdatabase

Udinaturen.dk bygger på udvalgte data fra Den Fælles Friluftsdatabase, der er åbne og kan anvendes af enhver. Databasen er udviklet på initiativ af KL. De rå data i den Fælles Friluftsdatabase er åbne, så alle nemt kan lave apps, programmer og hjemmesider med dem - kun fantasi og behov sætter grænsen. Den Fælles Friluftsdatabase indeholder data fra kommunerne, fra staten og private organisation. På sigt er det målet at Den Fælles Friluftsdatabase skal være samlingssted for alle friluftsdata - et digitalt billede af den danske natur, åbent, gratis og tilgængeligt for alle i Danmark.

GeoDanmark

Udinaturen.dk anvender det nye natur- og friluftskort fra GeoDanmark. GeoDanmark forsyner danskerne med geografiske kort – og er en forening af 98 kommuner og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE).  

Læs mere på GeoDanmarks hjemmeside.