11. marts 2021

Stærke navne til rammesættende debat på KL’s Kultur- og Fritidskonference

Konferencen løber af stablen den 4. maj med deltagelse af bl.a. Lisbeth Knudsen, Christine Buhl Andersen og Jakob Jensen

Kultur- og Fritidskonferencen har temaet ”Fællesskaber i forandring” og tager dels en status på coronasituationen ift. kultur- og fritidslivet og på hvordan fællesskaberne er under forandring.

I konferencens første del sætter vi rammen med debatter af de to centrale spørgsmål – hvordan genstarter vi kultur- og fritidslivet, og hvordan arbejder vi med at understøtte fællesskaber nu og i fremtiden?

Tine Götzsche modererer konferencen og således også debatten om genstart af kultur- og fritidslivet. Udover Leon Sebbelin, der er formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, deltager bl.a. Lisbeth Knudsen, Christine Buhl Andersen og Jakob Jensen.

Lisbeth Knudsen er strategidirektør i Mandag Morgen/Altinget, som i 2019 lavede en stor kulturundersøgelse om danskernes forhold til kultur. Lisbeth har desuden via forskellige ledelsesposter i kulturlivet indgående kendskab til kulturlivet og i øvrigt et stort engagement i samfundsmæssige spørgsmål.

Christine Buhl Andersen er forkvinde for Ny Carlsbergfondet, som understøtter kunst og kulturlivet og bl.a. har iværksat en ekstraordinær pulje til genstart af museer under corinakrisen. Christine har tidligere været direktør for Glyptoteket og KØS- Museum for kunst i det offentlige rum og er medlem af Kulturministeriets genstartsteam.

Jakob Jensen er adm. direktør i DBU og tidligere har beklædt en række ledelsesposter i en række ministerier. Jakob Jensen er desuden formand for Kulturministeriets genstartsteam, der er i februar afleverede en række anbefalinger for genstart til Folketingets kulturordførere.

Programmet for konferencen opdateres løbende.

Du kan læse mere om indholdet og tilmelde dig her.