24. august 2021

Nu kan du gense KL’s debatter på Kulturmødet 2021

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage eller se med live, da KL satte genstarten af kunst- og kulturlivet og kulturens værdi på programmet til Kulturmødet på Mors d. 19. august, kan du nu gense de to debatter, hvor bl.a. Kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen deltog.

Normalt samles op mod 30.000 mennesker til Kulturmødet på Mors, men grundet corona har det ikke været muligt i år. Kulturmødet blev i stedet afholdt i en digital hybrid, og derfor har du nu mulighed for at gense KL’s debatter fra dette år, der også blev streamet live d. 19. august.  

KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg var vært ved to spændende debatter, der hver satte fokus på højaktuelle dagsordener i det danske kulturliv.

Debat 1: Genstart af kunst- og kulturlivet

Hvordan sikrer vi, at vi ikke kun genåbner, men også genstarter kulturlivet efter halvandet år med nedlukninger, restriktioner og adfærdsændringer hos borgerne? I debatten møder kulturlivets ledere og interessevaretagere medlemmer af KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg til en snak om, hvilken rolle kommunerne kan spille i denne genstart, og hvorfor det er afgørende for kommunerne, at kulturlivet kommer på fode igen.

Blandt deltagerne var bl.a. Leon Sebbelin, Borgmester i Rebild Kommune og formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, H.C. Østerby, Borgmester i Holstebro Kommune og medlem af KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, Esben Marcher, direktør Dansk Live, Karen Grøn, Museumsdirektør Trapholt, Michel Steen-Hansen, direktør Dansk Biblioteksforening og Gitta Malling, direktør på Limfjordsteatret.

Se debatten om genstart af kunst- og kulturlivet herunder: 

Debat 2: Kulturens Værdi

Hvilken værdi har kulturen for både for den enkelte og samfundet, og hvordan kan vi måle og italesætte dette? KL offentliggjorde sammen med en bredere initiativgruppe et oplæg til et Kulturens Analyseinstitut umiddelbart inden debatten. Instituttet skal netop bidrage til at ruste kulturlivet med bedre data og viden om den effekt, som alle taler om, men få kan dokumentere. Oplægget blev drøftet til debatten.    

Den nyudnævnte kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, var en del af panelet sammen med Leon Sebbelin, formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, kulturrådmænd Rabih Azad-Ahmad og Mads Duedahl fra Aarhus og Aalborg Kommune, Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening samt Henriette Søltoft, vicedirektør for brancheudvikling i Dansk Industri.

Se debatten om kulturens værdi herunder: 

 

Du kan gense alle debatter fra dette års kulturmøde på kulturmoedet.dk.

×

Log ind