13. november 2020

Digitalt seminar om billedkunstens betydning den 2. december

KL præsenterer i samarbejde med Bikubenfonden de første resultater af fondens indsats ”Billedkunstens betydning”, inkl. nyt metoderedskab og indsigter om kunstens værdi på baggrund af kvalitative data.

Som led i KL’s indsats vedr. kulturens værdi og effekt inviterer vi til digitalt seminar om projektet Billedkunstens betydning, som Bikubenfonden har iværksat sammen med Aalborg Kommune, Vejle Kommune og Odense Kommune med det formål at belyse billedkunstens betydning i dansk kontekst og at stimulere og kvalificere debatten om kunstens betydning for den enkelte borger og samfundet.

I samarbejde med rådgivningsvirksomheden Seismonaut har Bikubenfonden gennemført et udviklingsprojekt på tre kunstmuseer for at teste, hvordan man kan indhente kvalitative data om kunstens betydning. I den forbindelse er der udviklet et nyt metoderedskab, der er inspireret af det britiske forskningsprojekt ”The Cultural Value Project”.

Udviklingsprojektets indsigtsrapport og metoderedskab frigives samme dag. Det gør det muligt for andre aktører at gøre brug af indsigterne og anvende metoderne til selv at være med til at belyse billedkunstens betydning og inspirere både administrativ og politisk praksis til at lægge vægt på både kvalitative indsigter og kvantitative data, når kunstens betydning vurderes.

På seminaret præsenteres baggrunden for projektet og det metoderedskab, projektets undersøgelser er baseret på, ligesom de deltagende kommuner reflekterer over de indsigter, de har fået via projektet. Derefter vil der være mulighed for spørgsmål fra tilhørere.

I seminaret medvirker Mette Marcus, chef for billedkunstområdet i Bikubenfonden, Peter Kirkhoff-Eriksen, seniorrådgiver i Bikubenfonden, Line Bjerregaard, direktør i Seismonaut. Seminaret modereres af Laila Kildesgaard, direktør i KL.

 

Seminaret er gratis.

 

Tilmeld dig her