15. december 2020

Den sorte skole er på vej tilbage – og hurra for det!

Anne Sophia Hermansen leverer årets nytårshilsen den 12. januar kl. 15.30-16.30 i det første af en række webinarer om kulturens værdi og effekt i 2021.

Vi skyder det nye år i gang med en nytårshilsen fra kulturkommentator Anne Sophia Hermansen, som mener, at vi har en længsel efter at føle os som del af en større sammenhæng og efter patos og inderlighed.

Hun stiller spørgsmålene: Kan der komme en ny historisk bevidsthed og en ny kunstnerisk vitalitet ud af coronakrisen? Hvad betyder det for kulturlivet i kommunerne fremadrettet? Og er Jim Lyngvild i virkeligheden vor tids Grundtvig?

Hendes indlæg perspektiveres af Nana Ebert, konstitueret direktør på Koldinghus, som fortæller om udstillingen Kongerækken, der præsenteres på museet frem til 30. december. Udstillingen er skabt i samarbejde med Jim Lyngvild og solgt til Kronborg, hvor den åbner i marts 2021.

Ligeledes fortæller kulturchef Lisbet Lambert fra Kolding Kommune om kommunens samarbejde med Koldinghus og den måde, museet arbejder med ”Attraktionens Betydning for Samfundet”.

I løbet af webinaret vil der være mulighed for at tilhørerne kan stille spørgsmål og komme med kommentarer og refleksioner.

Kommende webinarer:

Webinaret den 12. januar er det første i en række webinarer, som vi afholder i 2021 som led i vores indsats vedr. kulturens værdi og effekt.

På webinarerne præsenterer vi aktuel viden om kulturens værdi og effekt via samtaler, debatter og interviews med bl.a. videnspersoner, forskere, politikere og kommuner, og vi giver tilhørerne mulighed for at deltage med spørgsmål, kommentarer og refleksioner.

I februar, marts og april præsenterer vi webinarer om argumenterne for kulturstøtte og den politiske dialog om kulturens værdi og betydning, børne- og ungekultur, data og viden på kulturområdet, samt aktuel viden og forskning på kulturområdet.

Oplev bl.a. Carsten Topholt, tidl. McKinsey, Slots- og Kulturstyrelsen, nuværende finansdirektør på TV2, Formand for Kultur-, Erhverv- og Planudvalget Leon Sebbelin, professor og programleder Kirsten Drotner, kulturminister Joy Mogensen (TBC) m.fl.

Praktisk info:

Alle kan deltage i webinarerne.

Pris for hele webinarrækken: 795 kr. for kommunale deltagere, 895 kr. for ikke-kommunale deltagere.

Pris for deltagelse i enkelte webinarer: 225 kr. pr stk.

Bemærk at tilmedlingen er personlig, og den angivne pris er pr. person. 

Læs mere og tilmeld dig her.