13. september 2019

Kunstgræsseminar uden granulat

KL er medvært på kunstgræsseminaret i Silkeborg d. 12. november 2019, hvor der sættes fokus på hvordan vi skaber en bæredygtig udvikling af kunstgræsbaner.

Kunstgræsseminaret i Silkeborg

Ifølge den aktuelle opgørelse er der registreret 358 11-mands kunstgræsbaner i Danmark, hvoraf hovedparten er med gummigranulat som infill. De seneste år har en række undersøgelser dokumenteret at gummigranulat fra kunstgræsbaner spredes i naturen og medført en bekymring for påvirkningen af miljøet. Senest er det kommet frem at EU vil indføre grænseværdier for kemikalier i gummigranulat, og dermed også for kunstgræsbaner.

Men hvordan sikrer vi en bæredygtig udvikling af kunstgræsbaner? Kunstgræsbanernes popularitet nødvendiggør at der sættes fokus på baggrunden for den fortsatte brug af gummigranulat i kunstgræsbaner. Samtidig er der behov for mere viden om de mest bæredygtige løsninger og hvordan udviklingen af miljørigtige kunstgræsbaner bedst understøttes.

Det undersøger vi den 12. november på kunstgræsseminaret i Silkeborg, hvor KL i samarbejde med IFFD og LOA sætter fokus på den nyeste viden om kunstgræsbaners miljøpåvirkning og udviklingen på markedet for kunstgræsprodukter.

På seminaret vil du møde både forskere, eksperter og kommuner, men også DBU og en lang række producenter kigger forbi.

Det hele afholdes på JYSK Park og henvender sig til fagfolk i kommuner og erhverv, der er beskæftiget med etablering og drift af kunstgræsbaner.

Du finder program og tilmelding på arrangementssiden.