17. marts 2022

KL sætter fokus på klimasamarbejde mellem kommuner og erhvervsliv

DK2020: Den Grønne Erhvervstalk stiller den 8. april igen skarpt på lokale partnerskabers mulighed for at levere på klimadagsordenen.

DK2020: Den Grønne Erhvervstalk

95 kommuner er med i DK2020 og har derfor forpligtet sig på 70 % reduktion i 2030 og netto nul-udledning inden 2050. Kommunerne udarbejder klimahandleplaner som redegør for, hvordan kommunen vil nå en netto nul-udledning af CO2 med alt, hvad der hører inden for kommunens geografi inden 2050. Kommunerne tager derfor også ansvar for borgere og virksomheders CO2-udledning.

Samarbejde med erhvervsliv og borgere er afgørende

Kommunerne udleder gennemsnitligt 2-3 % af den samlede CO2-udledning, og det betyder, at skal kommunerne i mål med deres klimahandleplaner er samarbejde og partnerskaber om klima med lokale virksomheder, landbruget og borgere afgørende.

DK2020: Den Grønne Erhvervstalk

For at udbrede de gode eksempler og inspirere kommunerne til, hvordan et klimasamarbejde kan udfolde sig, har KL igangsat webinarrækken DK2020: Den Grønne Erhvervstalk. Fredag den 11. marts præsenterede Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Erhvervsby deres ambitiøse arbejde med bæredygtighed på den første talk. Erhvervschef i Gladsaxe Kommune, Karen Brosbøl Wulf, og direktør i Jespers Torvekøkken og formand for Gladsaxe Erhvervsby, Ronny Saul fortalte om konkrete projekter om byggespild, madspild, emballagespild og elektronikspild.

Fredag den 8. april afholder KL endnu en talk, hvor partnerskabet bag Recycling City vil fortælle om, hvordan cirkulær økonomi er blevet en god forretning i Frederikshavn Kommune.

Læs mere og tilmeld dig her:

Arrangement

DK2020: Den Grønne Erhvervstalk - Recycling City

×

Log ind