19. januar 2023

Webinar: hvad betyder udviklingen i dansk økonomi for kommunerne?

Kommunernes muligheder for at udvikle velfærdssamfundet er i høj grad påvirket af Danmarks økonomiske rammer. Kom og bliv klogere på, hvad de økonomiske tendenser betyder i et kommunalt perspektiv, når KL’s analyser præsenteres i et nyt webinar d. 2. marts.

Økonomiske tendenser fra et kommunalt perspektiv?

Danmark er en lille åben økonomi og økonomisk set stærkt internationaliseret. En stadigt stigende globalisering har givet nye muligheder, vækst og velstandsfremgang. Men mange mener, at globaliseringen er aftagende, og at det er en anden verden, vi kigger ind i nu. Kommunernes muligheder for at udvikle velfærdssamfundet er i høj grad påvirket af de økonomiske rammer.

For at blive klogere på udviklingen i dansk økonomi og betydningen for kommunerne, har KL analyseret udviklingen i den økonomiske vækst, produktivitet, eksport og beskæftigelse på tværs af landet siden finanskrisen.

Analyserne viser, at produktiviteten har det godt i Danmark, og er særligt høj i nogle dele af landet. Beskæftigelsen har derimod udviklet sig meget forskelligt på tværs af landsdele, og på samme vis er der store forskelle på hvor, der eksporteres relativt meget.

På webinaret kan du bl.a. møde ledende økonom Niels Storm Knigge fra tænketanken KRAKA (tidl. chefkonsulent i KL’s analyse- og makrokontor) og specialkonsulent Teis Bay Andersen, KL.

 

Tilmeld dig her

Webinaret finder sted den 2. marts 2023 fra kl. 10 – 12.30 og koster 350 kr. pr. person. Du kan tilmelde dig webinaret og finde mere information på linket nedenfor.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Lone Johannsen på LJO@kl.dk.

Tilmeld dig her

Tilmeld dig her Dansk økonomi i kommunalt perspektiv

×

Log ind