03. november 2022

Verdensmester i bæredygtig turisme i en krisetid?

Den 17. november åbner KL dørene i Vejle til ”Globale kriser med lokale løsninger?” - årets KL-konference, der sætter spotlys på erhverv og turisme i det kommunale landskab.

Turismen har både på global plan og i Danmark været hårdt ramt af corona, og nu lurer usikkerheden igen i turismebranchen på grund af eksplosivt stigende energipriser og faldende købekraft som følgende af politisk krigen i Ukraine. Da den nye nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme blev lanceret, blev det for alvor slået fast, at bæredygtig og grøn turisme er det nye sort. Men har dansk turisme råd til at omstille sig til bæredygtighed, mens krisen tager til – eller er der råd til at lade være? Det vil være et af hovedemnerne under eftermiddagens turismedebat, hvor en række af skarpe turismeprofiler deltager:

  • Johan Brødsgaard, viceborgmester i Silkeborg og formand for KL’s Kultur-, Erhvervs- og Planudvalg
  • Signe Jungersted, turismeekspert og grundlægger af Nao
  • Peer Kristensen, direktør for Destination Vesterhavet
  • Pia Lange Christensen, formand for MeetDenmark, medlem af VisitDenmarks bestyrelse og direktør for VisitAarhus

Sessionen indledes med et oplæg af Signe Jungersen om tendenser i turisme, og derudover vil debatten tage temperaturen på det nationale turismelandskab efter oprettelsen af de tværkommunale destinationsselskaber. Hvad betyder det for kommunerne, og hvordan ser det gode samarbejde ud medlem kommuner og destinationsselskab? Endelig vil debatten stille skarpt på samspillet mellem turisme og lokalsamfund, og hvordan turisme og initiativer i forhold til rekreative aktiviteter, klimasikring og levende bymidter kan skabe gensidig værdi. Debatten modereres af direktør i KL, Stine Johansen. Situationen for dansk turisme vil desuden blive diskuteret i formiddagens paneldebat, hvor blandt andre Per Dam, administrerende direktør i Sol og Strand og bestyrelsesmedlem i VisitDenmark, også deltager.

Se resten af programmet og tilmeld dig KL's Erhvervs- og turismekonference her

×

Log ind