29. november 2021

Ny KL rapport viser, at næsten 70 pct. af kommunerne peger på arbejdskraft som deres vigtigste erhvervspolitiske prioritet.

KL har i 2021 og i 2019 spurgt kommunerne om en række forhold vedrørende den lokale erhvervs- og turismeindsats og kommunernes samarbejde med de andre aktører i erhvervsfremmesystemet. Resultaterne er samlet i en ny rapport.

Undersøgelsen viser blandt andet, at top tre hvad angår kommunernes erhvervspolitiske prioriteter i 2021 er arbejdskraft (69 pct.), myndighedsservice til virksomheder (64 pct.) samt erhvervsudvikling og internationalisering (63 pct.), som bl.a. omfatter lokale rammevilkår, grøn omstilling, iværksætteri og virksomhedsvejledning.

Man kan også se, at 84 pct. af kommunerne er meget tilfredse eller tilfredse med kvaliteten af den service, som det lokale erhvervsråd tilbyder iværksættere og virksomheder.

74 pct. af kommunerne er tilfredse eller meget tilfredse med kommunens samarbejde med det tværkommunale erhvervshus.

58 pct. af kommunerne deltager i et eller flere konkrete projekter med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

89 pct. af kommunerne mener, at markedsføring af destinationen bliver den vigtigste opgave for de tværkommunale destinationsselskaber de kommende år, mens 75 pct. peger på udvikling af turismeproduktet.

Du har mulighed for at dykke helt ned i de enkelte tal i rapporten her.

  • PDF

    Undersøgelse af kommunernes prioriteter på erhvervs- og turismeområdet 2021

×

Log ind