09. september 2021

KL´s Erhvervs- og Turismekonference den 13. oktober 2021

Med udgangspunkt i spørgsmålet ”Krise, omstilling eller business as usual?” sætter konferencen fokus på udfordringer og fremtidsudsigter for dansk erhvervsliv. Og hvordan kommuner i fællesskab med andre erhvervsfremmeaktører kan skabe gode rammer for vækst og bæredygtig udvikling i hele Danmark.

Krise, Omstilling eller Business as usual?  

Den globale pandemi har haft kolossale økonomiske konsekvenser, og de store klimaudfordringer bidrager til krisestemningen.  Men der er også optimisme at spore i dansk økonomi. Beskæftigelsen udvikler sig positivt, og mange virksomheder kigger ind i en fremtid med vækst. Så er der overhovedet krisestemning, nu hvor pandemien klinger af, eller kører vi bare ”business as usual”? Særligt turismebranchen lider stadigvæk, men krisen ser meget forskellig ud afhængigt af, om man ser på storbyer eller kystområder.

Kom og deltag i debatten om:

  • Hvordan ser den nye virkelighed ud for virksomhederne, og hvor meget vil det påvirke deres forretning?
  • Hvordan understøtter kommunerne - sammen med nationale initiativer og andre erhvervsfremmeaktører - vækst, arbejdspladser, grønne løsninger og bæredygtig turisme i hele Danmark.

KL ser også meget frem til igen at kunne samle kollegaer og samarbejdspartnere fra det erhvervspolitiske landskab til en fysisk konference. Derfor er programmet også tilrettelagt, så der er rig mulighed for networking.

Bjarne Corydon, administrerende direktør/chefredaktør for Børsen sætter scenen i Langelinie Pavillonen med dagens første oplæg om udfordringer og fremtidsudsigter for dansk erhvervsliv, og om der er behov for nye reformer:

Mange virksomheder har brug for både at booste vækst og den grønne omstilling. Oven på en hård og lang nedlukning. Andre flyver derudaf. Regeringen har da også sat fuld blus på reformsporet. Men er det de rigtige reformer, regeringen lægger op til? Er de tilstrækkelige og ser man på de rigtige problemer. Der er ikke en one-size-fits-all trylleformular for dansk erhvervsliv som helhed. Udfordringerne og mulighederne er forskellige.
Bjarne Corydon, administrerende direktør/chefredaktør, Børsen.

Fotograf Thomas Nielsen

Efter oplæg fra Bjarne Corydon er der debat modereret af journalist Tine Gøtzsche om udfordringerne på erhverv- og turismeområdet og kommunernes rolle. Det sker i selskab med Betina Hagerup, direktør for markeder, Dansk Erhverv og Ib Lauritsen, borgmester, Ikast-Brande Kommune og Leon Sebbelin formand i KL’s Kultur, Erhverv- og Planudvalg og borgmester i Rebild Kommune.

Jakob Riis, formand i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og administrerende direktør Falck A/S sætter spot på de vigtigste erhvervspolitiske dagsordener i de kommende år, og hvordan vi bruger ressourcerne klogt.

I løbet af dagen gæstes konferencen både af virksomheder, erhvervsfremmeaktører og politikere. Bl.a. deltager Catja Winther, administrerende direktør i Partneren A/S i selskab med Dorthe Hillerup Vedsted, administrerende direktør, Ingemann Components A/S i det erhvervspolitiske temaspor, hvor de vil komme med deres bud på, hvordan erhvervslivet kommer videre efter corona, og hvilken rolle erhvervsfremmeindsatsen kan spille. Her er der også debat med Mikkel Wesselhoff, administrerende direktør, Business Lolland-Falster. Niels Erik Haug-Larsen, administrerende direktør, Erhvervshus Fyn. Betina Simonsen, Managing Director, Lifestyle & Design Cluster.

I det turismepolitiske temaspor lægger Peer H. Kristensen, direktør for Destination Vesterhavet ud med et oplæg om turismevækst, der leder frem til sporets paneldebat om turisme anno 2021, og hvordan der skabes bæredygtig turisme. Der er debat med Ole Hampenberg Andersen, afdelingschef, Vordingborg Kommunes afdeling for strategi og implementering. Martin HH Bender, Direktør, Destination SydkystDanmark og en virksomhedsaktør fra Camønoen.

Deltagerne vil i fællesskab danne grundlaget for dagens dialog og debatter, der modereres af journalist Tine Gøtzsche og Anna Porse Nielsen, administrerende direktør i Seismonaut. 

Erhvervs- og Turismekonferencen afholdes d. 13. oktober 2021 kl. 09.30-16.00 på Langelinie Pavillonen i København.

Se dagens fulde program

Vi glæder os til at se jer!