05. februar 2021

Dyk ned i FN’s Verdensmål i KL’s webinarrække

Der er ny viden og gode råd at hente om FN’s Verdensmål, når KL fire gange i løbet af foråret inviterer til webinar om FN’s Verdensmål.

Du kan møde flere spændende personer, når KL henover foråret inviterer til fire tematiserede webinarer om FN’s Verdensmål direkte fra KL-Studiet.

Webinarrækken er henvendt til kommunale medarbejdere og ledere med interesse for, hvordan kommunerne løfter de globale mål på lokalt niveau, men alle med interesse for verdensmålene kan deltage. For mange kommuner er FN’s Verdensmål den oplagte ramme for at arbejde med bæredygtighed. På forskellig vis har kommunerne igangsat projekter, indsatser eller tilpasset eksisterende politikker og strategier til de globale mål om en mere bæredygtig verden - både socialt, miljømæssigt og økonomisk. Med webinarrækken sætter KL fokus på det arbejde.

Startskuddet går allerede den 1. marts, hvor KL’s direktør Laila Kildesgaard løfter sløret for KL’s nyeste tal om kommunernes arbejde med verdensmålene. Når KL spørger kommunerne, er det tydeligt, at bæredygtig udvikling fylder mere og mere i den kommunalpolitiske dagsorden. Og verdensmålene er med til at fremme dialog og samarbejde med lokale aktører, hvad end det er virksomheder eller civilsamfund.

Dagens prominente gæst er Jens Christian Wandel, der er tidligere topdiplomat i FN og var helt tæt på tilblivelsen af 2030-målene. I dag er han formand for FN-Forbundet og har kastet sin energi ind i Danmarks opfyldelse af målene. 

  • Mandag den 1. marts klokken 11.00-12.00:

Hvorfor kan Verdensmålene gøre en forskel?

  • Fredag den 26. marts klokken 9.00-10.00:

Samskabelse, styring og verdensmålene som forandringsdagsorden i kommunerne

  • Onsdag den 21. april kl. 9.00-10.00:

Danmarks nye handlingsplan for FN’s Verdensmål

  • Tirsdag den 11. maj klokken 10.00-11.00: 

Verdensmålene i øjenhøjde med borgere og virksomheder

Du kan nu finde det samlede program for webinarrækken og tilmelde dig her: https://tilmeld.kl.dk/verdensmaal-webinarraekke