16. januar 2020

Kursus om værdien af kultur- og sportsevents

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med oplevelsesøkonomi, og som ønsker at blive klogere på, hvordan værdien af kultur- og sportsevents kan evaluere og måles ved hjælp af impact- og legacyanalyser.

KL inviterer til kursus om værdien af kultur- og sportsevents

Når byer, regioner og stater engagerer sig i kultur- og sportevents, er det ofte fordi man ønsker en økonomisk effekt, som fx øget turisme, men effekter som bystolthed, borgernes glæde, brandingværdi samt sociale, sportslige og kulturelle effekter kan også være en del af rationalet for den offentlige sektors engagement i kultur- og sportevents.

Alt for ofte forbliver en række af disse effekter udokumenterede, og evalueringer foretages på baggrund af skøn og formodninger snarere end valid dokumentation. Der er fortsat en udbredt opfattelse af, at en lang række af disse effekter ikke kan måles.

Derfor afholder KL i samarbejde med Geelmyuden Kiese et kursus med fokus på værdien af kultur- og sportevents.

På dagen vil direktør Ronnie Hansen stå for undervisningen sammen med andre eksperter og cases. Ronnie er ekspert i oplevelsesøkonomi og har tidligere arbejdet som udviklings- og eventchef i Odense Kommune, hvor han har stået i spidsen for etableringen af Tinderbox.

Kurset vil være fyldt med konkrete eksempler fra succesfulde – og knap så succesfulde – analyser med udgangspunkt i tidligere gennemførte effektmålinger i Danmark. Vi vil gennemgå evalueringer og forecasts af konkrete events som Aarhus17, Tour De France og VM i Håndbold samt effektmålinger fra Odense, Aalborg og Herning Kommune.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der arbejder inden for kultur, sport, oplevelsesøkonomi og eventafvikling i kommuner, regioner, erhvervshuse, destinationsselskaber, staten og øvrige offentlige institutioner samt kulturinstitutioner med væsentlige interesse i at dokumentere effekten af egne aktiviteter.

Formål

Kurset skal dygtiggøre deltagerne i brugen af impact- og legacyanalyser og hvordan forskellige metoder kan bruges til at evaluere kultur- og sport-events. Deltagerne vil opnå indsigt i anvendelsen af disse analyser til at forecaste og dokumentere effekterne fra events i en offentlig kontekst.

Kurset vil give konkrete værktøjer til deltagerne, således at events vil kunne vurderes både i et turismeøkonomisk, kommunikativt, socialt og kulturelt perspektiv.

Praktik, program og tilmelding

Kurset afholdes den 3. marts hos KL på adressen Weidekampsgade 10, 2300 København og pris for deltagelse i kurset er 3.000 kr. ekskl. moms.

Tilmelding skal ske senest d. 25. februar og er bindende, hvis du bliver forhindret i at deltage, er du velkommen til at sende en stedfortræder.

Ved spørgsmål kan henvendelse rettes til Thomas Trøster Højfeldt (THTR@kl.dk).

Tilmeld dig kurset om værdien af kultur- og sportsevents ved at følge linket her.

  • PDF

    Kursus om kultur- og sportsevents - program.pdf