24. august 2020

Erhvervsminister Simon Kollerup deltager på KL’s Erhvervs- og Turismekonference

Den årlige Erhvervs- og Turismekonference den 17. november får besøg af erhvervsminister Simon Kollerup, der vil give sit og regeringens bud på kommunernes nye rolle overfor et Corona-ramt erhvervsliv.

I efteråret sætter KL den nye erhvervspolitiske virkelighed under lup og tager et dyk ned i nogle af de vigtigste fokusområder for de kommunale vækst- og erhvervsstrategier med en række events. Højdepunktet er KL’s Erhvervs- og Turismekonference, hvor erhvervsminister Simon Kollerup netop er tilføjet til programmet.

Regeringen spændte under nedlukningen et stort sikkerhedsnet ud under dansk erhvervsliv. Og selvom fremtidsudsigterne er bedre end frygtet, er det fortsat uvist, hvilke økonomiske eftervirkninger Corona-krisen vil få, når hjælpepakkerne udfases, og virksomhederne går efteråret i møde. Samtidig er vi fortsat i gang med en enorm grøn omstilling af vores samfund lokalt, national og globalt. Danske virksomheder går forrest, og får i partnerskab med kommunerne en central rolle, når vi skal i mål med den samlede CO2-reduktion. På den baggrund står mange kommuner på tærsklen til at genbesøge eller nyudvikle den lokale vækst- og erhvervsstrategi som følge af situationen, og konferencen har derfor fået overskriften ”En ny erhvervspolitisk virkelighed?”

Erhvervsministeren vil overfor de tilstedeværende borgmestre, kommunalbestyrelsesmedlemmer, erhvervschefer, erhvervshuse og business regions på konferencen give regeringens bud på, hvordan kommuners og statens sammenhængende erhvervsindsats geares til fremtiden.

Forud for konferencen afholdes tre digitale temasessioner af 3 timers varighed, hvor deltagerne vil få mulighed for at fordybe sig i et erhvervspolitisk område, som også skal bidrage til debatten på konferencen.

Læs mere og tilmeld dig KL’s Erhvervs- og Turismekonference her.