16. november 2020

Ny implementerings-vejledning til BPI-rollekatalog

Ny implementeringsvejledning specificerer den konkrete anvendelse af BPI-rollekataloget fra 2017.

Praktisk guide til rollekatalog

KL har i længere tid arbejdet med at udarbejde en implementeringsvejledning for at specificere den konkrete anvendelse af ”Rollekatalog - BPI, Brugerroller og brugeraktører til brug i folkeskole og dagtilbud” (Herefter BPI-rollekatalog), der blev udgivet i 2017. Implementeringsvejledningen er nu klar.

Se den nye implementeringsvejledning.
Se rollekataloget fra 2017.

Justeringer og ny brugergruppe

De overordnede aktørtyper, som er beskrevet i BPI-rollekataloget, og som bliver overført til STILs Skolegrunddata via dertil hørende webservices, er ikke ændret i de senere år og er heller ikke ændret nu. Men der har været justeringer i forhold til kontaktpersoner og også en stor ny brugergruppe, når Aula lanceres for dagtilbud.

Derfor har det været et ønske at skabe en praktisk anvendelig vejledning, for at tolkning af roller og tildelte attributter sker på samme vis på tværs af alle administrative systemer, tjenester og kommuner.

For medarbejdere og leverandører

Målgrupper for dokumentet er:

  • Kommunale medarbejdere, der arbejder med brugerstyring på skole- og dagtilbudsområdet, når de skal angive grundlag for adgangsstyring.
  • Leverandører af administrative systemer, når de skal understøtte overførslen af data om brugere, roller og relationer, fra administrative systemer til Skolegrunddata.
  • Leverandører af tjenester, når der tolkes på data hentet fra Skolegrunddata, sådan at der adgangsstyres ens.