Gå til hovedindhold
Nyhed
Børn og unge
Folkeskole

Offentliggørelse af programmet til næste møde i KL og STUK’s netværk for kommunale læsekonsulenter den 10. juni 2024

Programmet til KL og STUK’s netværksmøde for kommunale læsekonsulenter, som afholdes mandag den 10. juni 2024, klokken 9.30-16.00 på Comwell Aarhus, er nu klar. Og du har stadig mulighed for at tilmelde dig.

04. apr. 2024

Indhold

  På netværksdagen sættes der fokus på æstetiske læreprocesser i arbejdet med at udvikle elevernes kommunikative kompetencer om formiddagen, og om eftermiddagen sættes der fokus på tale-til-tekst. Dagen vil bestå af to spændende oplæg.

   Dagen indledes med et oplæg fra Nina Berg Gøttsche, Hanne Pedersen og Ane Tyrrestrup fra VIA UC. Oplægget vil handle om projektet ”Same, same but different”, hvor fire 4.-klasser deltager i æstetiske læreprocesser med henblik på at udvikle deres kommunikative kompetencer. I oplægget bliver du præsenteret for nogle af de væsentligste opdagelser fra projektet, derudover vil oplægget give mulighed for at deltagerne selv gør sig erfaringer med æstetiske læreprocesser. Hav derfor gerne en opladet mobiltelefon med. Dagens andet oplæg er fra Nina Berg Gøttsche, Annemette Stoklund og Birgitte Hougaard Bønding, som vil give et indblik i Projekt Textperformers, hvor der er blevet undersøgt, hvad der kendetegner skriveprocessen, når den foregår med tale til tekst. I forlængelse heraf vil deltagerne blive præsenteret for didaktiske greb og overvejelser vedrørende tale til tekst som primær strategi, så elever i skriftsprogsvanskeligheder bliver i stand til at skrive kvalificerede tekster med stemmen. Det vil ske igennem konkrete materialer og arbejdsmanualer, som kan bruges i almenundervisning.

  Læs programmet og tilmeld dig netværksdagen

  Kontakt

  Konsulent

  Kasper Nordborg Kiær

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3366

  E-mail: kank@kl.dk

  Student

  Camilla Heering Elong

  Børn, Unge & Folkeskole

  Telefon: +45 3370 3520

  E-mail: cael@kl.dk