Gå til hovedindhold
Børn og unge
Folkeskole
Dagtilbud

Fællesskaber som fundament på KL’s Børn og Unge Topmøde 2024

KL’s Børn og Unge Topmøde løber af stablen torsdag den 1.februar til fredag den 2. februar 2024, og programmet for dagene er spækket med spændende indslag. Du kan læse mere om plenumprogrammet nedenfor.

17. nov. 2023
Logo for Børn og Unge Topmødet 2024

Indhold

  Nedslag i programmet til Børn og Unge Topmødet 2024

  Torsdag formiddag byder først og fremmest på den politiske rammesætning med Børne- og Undervisningsminister, Mattias Tesfaye, og Thomas Gyldal Petersen, formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg. Derudover vil der være oplæg om, hvordan fællesskaber både er forudsætning og løsning for at mindske den stigende mistrivsel, og at børn og unges deltagelse i fællesskaber også er en dannelsesopgave.

  Efter frokost er der hele 12 temamøder, der dykker ned i forskellige aktuelle emner og problemstillinger om dagtilbud, folkeskole og unge.

  Torsdag eftermiddag byder på oplæg om nyt inden for den aktuelle forskning om stærke fællesskaber i dagtilbud, skole og SFO- og klubtilbud fra tre forskere. De vil bl.a. komme ind på børnenes grundlæggende behov, legen som medmenneskeligt mødested og den ledelsesmæssige opgave i kommunerne.

  Programmet har om fredagen bl.a. fokus på forebyggende fællesskaber med emner som børnenes rettigheder i egen sag, involvering af civilsamfundet og livsduelighed for børn og familier i udsatte positioner.

  Endvidere vil der være en god mulighed for at komme tættere på, hvordan Lillehammer Kommune i Norge har arbejdet med skabe et almentilbud for alle børn. Du kan finde mere information om programmet og tilmeldingen på:

  Børn og Unge Topmødets konferenceside på KL's hjemmeside

  Vi glæder os til at se jer i Aalborg. 

  Sidst opdateret: 21. november 2023