Gå til hovedindhold
Børn og unge
Folkeskole

Blik klogere på folkeskolen på KL’s Børn og Unge Topmøde

På KL’s Børn og Unge Topmøde er der 12 temamøder, som med forskellige vinkler og temaer belyser dagtilbud, folkeskole og unge. Denne artikel er en guide til dig, der gerne vil deltage i temamøder, der omhandler folkeskolen.

30. nov. 2023
Logo for Børn og Unge Topmødet 2024

Indhold

  Oplev interviews, oplæg og spørgetime på temamøderne om folkeskolen

  Temamøde 6 handler om de nye læreplaner, der er sat på dagsorden af regeringen med folkeskoleudspillet fra oktober 2023. Hvordan skal læreplanerne udvikles så kommuner og skoler kan frigøres med henblik på at skabe en motiverende og varierede skole? To eksperter giver deres bud på dette spørgsmål og mange flere, når der lægges op til spørgsmål og indspark fra salen.

  Temamøde 7 dykker ned i udfordringen med skolefravær. Hvad er årsagerne til langvarigt skolefravær, og hvordan kan kommuner og skoler arbejde med at håndtere udfordringen? Der vil være fokus på forebyggelse og inddragelse af forældre og støtteforanstaltninger som afgørende indsatser for at tackle udfordringen om skolefravær. Der vil på temamødet både være forskere og kommunale eksperter, der deler sin viden og erfaringer.

  Temamøde 9 udfolder den centrale rolle, som SFO- og klubtilbud har med at hjælpe børn og unge ind i stærke fællesskaber både i skolen og i fritiden. Hvad er fritidspædagogikkens rolle i en tid, hvor børn og unge kan vælge mellem et hav af fysiske og digitale tilbud, men hvor stadig flere har det svært? Det er et af de spørgsmål, som vil blive besvaret på dette temamøde.

  På temamøde 11 har du mulighed for at komme tættere på Lillehammer Kommunes erfaringer med at skabe en praksis, hvor alle elever undervises i den almene undervisning, og ingen henvises til et segregeret tilbud. To eksperter fra Lillehammer vil først holde et oplæg og efterfølgende vil der være mulighed for spørgetime, og temamødet forudsætter således aktiv deltagelse.

  Du kan finde mere information om programmet og tilmeldingen på Børn og Unge Topmødets konferenceside på KL's hjemmeside.

  Vi glæder os til at se dig på KL’s Børn og Unge Topmøde!