01. juni 2023

En varieret og motiverende folkeskole – KL’s Folkeskolekonference d. 21. september 2023 på Nyborg Strand

Årets konference stiller skarpt på hvordan vi skaber en varieret og motiverende folkeskole

En varieret og motiverende folkeskole

Mange elever mister motivationen for læring på deres vej gennem folkeskolen. Det har store konsekvenser for deres videre uddannelse og arbejdsliv. Der er bred politisk konsensus om at revitalisere målet om, at undervisningen skal være mere varieret, og at den praktiske dimension skal have et meget tydeligere aftryk på undervisningen i folkeskolen.

 

Men for at dette får luft under vingerne, kræver det mere grundlæggende forandringer end den enkelte lærers undervisning. Det kræver mere grundlæggende forandringer, herunder fra ledelsen og forvaltningen. Årets Folkeskolekonference sætter fokus på de greb og værktøjer, som kan flytte os mod mere motivation og variation i folkeskolen.

 

Vi får blandt andet besøg af Lise Tingleff, områdechef i Danmarks Evalueringsinstitut, som vil give et overblik over hvordan folkeskolen i dag arbejder med en mere praksisfaglig undervisning. Skolelederne Kristian Toft, Mølleskolen i Ry, Skanderborg, og Helle Bjerg, Skolen på Grundtvigsvej, Frederiksberg vil have fokus på ledelse af opgaven. Og endelig vil Lene Tanggaard, rektor på Designskolen Kolding og professor ved AAU, som vil fortælle os om kreativitetens pædagogik, om at slippe styringen og at vende tingene lidt på hovedet.

 

I år er det igen muligt at tilkøbe en stand på Folkeskolekonferencen. Hvis I er interesserede, så har i mulighed for at læse mere om det her: Stande til Folkeskolekonferencen 2023

 

For tilmelding og det fulde program for konferencen, læs mere her: Tilmelding til Folkeskolekonferencen 2023

×

Log ind